🧪 Zonsverduistering

Article – 🧪 Zonsverduistering

PARAMARIBO, 25 maart 2024 – Op 8 april 2024 zal er een totale zonsverduistering plaatsvinden die onder andere in de gehele staat New York, en dus ook voor de Surinamers die daar wonen, zichtbaar zal zijn.

New York

Tot 90% van de eclips zal zelfs in de stad New York te zien zijn, waar relatief veel van onze landgenoten verblijven.

Voor het beste, ongehinderde zicht wordt aangeraden om naar Central Park te gaan, alhoewel de verduistering ook goed te zien zal zijn vanuit de straten van Manhattan en andere wijken, mits het weer meewerkt.

Een volledige 100% zichtbaarheid van de eclips is gegarandeerd bij de Niagara Falls, een locatie die goed te bezoeken is via dagtrips vanuit New York. Dit biedt niet alleen de kans om de beroemde watervallen te zien, maar ook om dit unieke natuurverschijnsel te ervaren.

Tijdstip en traject

De zonsverduistering begint rond 14:00 uur lokale tijd in New York en eindigt rond 16:30 uur, met het hoogtepunt verwacht rond 15:20 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

🧪 Zonsverduistering

Zonsverduistering
– zet uw bril op –

Het pad van de eclips start in het zuiden van het continent, trekt over Mexico, de Verenigde Staten, Canada, en vervolgt zijn weg over de Atlantische Oceaan.

Zonsverduistering

Een totale zonsverduistering treedt op wanneer de maan zich tussen de zon en de aarde bevindt, waardoor de zon volledig wordt geblokkeerd en het tijdelijk lijkt alsof het avond is.

Het is cruciaal om niet zonder speciale oogbescherming naar de verduistering te kijken.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u wel eens een zonsverduistering meegemaakt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!