Annulering : SLM vliegtuig niet luchtwaardig

Article – Annulering : SLM vliegtuig niet luchtwaardig

PARAMARIBO, 27 maart 2024 – Wanneer je denkt dat het niet gekker kan, kan je altijd nog zaken doen met de SLM, zo zullen sommigen denken.

Niet vliegwaardig

De soap rondom onze nationale carrier krijgt een onverwachtse wending nu blijkt dat het vorige toestel dusdanig kapot is, dat zelfs de verhuurder hem weigert.

Niet vliegwaardig en dus ongeschikt om mee te vliegen, is hun keiharde conclusie.

De kist was eerder al in het nieuws omdat het geen bagage mee kon nemen, waardoor meerdere vluchten achter elkaar waren geannuleerd.

Naar nu blijkt zijn de defecten zo ernstig, dat de kist kapot aan de grond moet blijven staan.

De eerste vlucht van het vervangende toestel is daarbij door "onbekende schade" ook geannuleerd en hierdoor zijn er weer een paar honderd reizigers bij gekomen die nog langer moeten wachten op dat "typisch Surinaams gevoel dat je ervaart als je met de SLM vliegt".

Rampscenario

Zoals vermeld is vlucht PY993 van Surinam Airways (van Nederland naar Paramaribo – redactie) dus afgelast, wat resulteert in een vertraging van minimaal 24 uur.

Annulering : SLM vliegtuig niet luchtwaardig

Dagje vertraging
– © schiphol.nl –

De nieuwe geplande vertrektijd is nu 28 maart om 10:20 lokale tijd, zoals aangegeven op de website van Schiphol.

SLM zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

De eigenaar weigert het toestel in deze conditie terug te nemen

Volgens berichten in de wandelgangen lijkt de annulering te maken te hebben met een grote technische storing in de geleasde Airbus A330, die ingezet zou worden voor de vervangende vlucht.

Het andere toestel, een Airbus A340, zou ook nog vastzitten op Schiphol en heeft eerder deze week zijn laatste vlucht voor SLM uitgevoerd.

Vliegende rotzooi

Er gaan daarbij geruchten dat de leasemaatschappij V2 Aerospace dit laatste vliegtuig heeft afgewezen omdat het niet meer luchtwaardig zou zijn.

Luchtwaardigheid

De term 'luchtwaardig' duidt op de conditie waarin een vliegtuig aan alle veiligheids– en onderhoudsnormen voldoet om veilig te kunnen vliegen.

Afgelopen zaterdag had vlucht PY994 ook al te maken met vertragingen vanuit Paramaribo door aanhoudende technische problemen, waardoor het zonder bagage vertrok.

Toekomstdroom

SLM is van plan binnenkort een nog andere Airbus in te zetten op de transatlantische route.

In een week kende SLM vier annuleringen

Experts binnen de sector kijken met stijgende verbazing toe hoeveel types vliegtuigen de SLM "verbrandt" en begrijpen niet waar de regering mee bezig is (naar vernomen pompt de regering maandelijks tot 2 miljoen USD in het verliesgevende bedrijf – redactie).

De crew van Surinam Airways zal dit nieuwe vliegtuig bedienen, waarbij ze beloven hun vertrouwde hoogwaardige service te gaan verlenen...

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Volgt u het nog?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!