Chan : god heeft korpschef gekozen

Article – Chan : god heeft korpschef gekozen

PARAMARIBO, 29 maart 2024 – President Chandrikapersad Santokhi is – volgens eigen zeggen – niet alleen van alle markten, maar ook alle religies thuis.

God bepaalt

Vorig jaar stelde het staatshoofd dat hij door god persoonlijk was aangewezen om Suriname te redden.

Begin deze week deed hij daar nog een flinke schep vol religie bovenop, door te stellen dat ook het hoofd van de politie nu door diezelfde god is benoemd.

God heeft de nieuwe korpschef benoemd

Aangezien de korpschef is aangewezen door Chan, zou je zelfs kunnen concluderen dat hij zichzelf als hoogste opperwezen ziet.

De president gelooft er dus heilig in dat de schepper de nieuwe chef heeft gekozen om in deze periode leiding te geven aan het korps

Godswonder

De timing van de heer is perfect, niet te vroeg maar ook niet te laat!

Het aanstellen van de politiechef is een zorgvuldig uitgezet traject, bestaande uit een grondige selectie, beoordeling en de uiteindelijke benoeming.

Dankzij de heer hebben wij nu de korpschef die ons land verdient.

Santokhi
president

Santokhi benadrukt dat de aanstelling van de korpschef geen politieke beslissing is, maar een besluit van hogerop en het bevoegd gezag.

Stakeholders

De president vermeldt ook de uitgebreide overlegmomenten die hier aan ten grondslag hebben gelegen.

Deze momenten bestonden niet alleen uit bidden tot de almachtige, maar ook praten met aardse stakeholders zoals de procureur-generaal, het Hof van Justitie en de minister van Justitie en Politie.

Chan wil nauwe samenwerking op politiegebied met Noord-Korea

Behalve god hebben die bijgedragen aan de ontwikkeling van het politiekorps tot de zeer professionele organisatie die onder zijn leiding tot stand is gekomen.

Grote problemen

Onlangs werd wel bekend dat er in Saramacca nauwelijks bemenste politieposten waren, het politiebureau in Moengo al bijna een jaar zowel geen elektriciteit als meubels heeft en de meeste wagens vaak zonder benzine zitten.

Het politieapparaat staat op instorten en functioneert niet

Ook blijkt steeds vaker dat de georganiseerde misdaad diep in het politieapparaat is geïnfiltreerd en worden er met regelmaat aan drugs gerelateerde, corrupte agenten ontdekt.

De nieuwe korpschef, Bryan Isaacs, verklaart echter dat er strenge besluiten genomen zullen worden om de politieorganisatie efficiënt te gaan beheren.

Wat de nieuwe plannen inhouden, is niet bekend gemaakt

Welke keuzes dat waren, of ze zijn doorgerekend en of er een structureel plan aan ten grondslag ligt, wilde (of kon – redactie) de nieuwe topper voor het oog van de camera niet vertellen.

Zero tolerance

Wel wordt er een zero-tolerancebeleid gevoerd tegen zware criminaliteit, met een focus op preventie.

"Als je iets ziet, zeg iets!"

Op welke wijze men dan probeert preventief op te treden, bijvoorbeeld door educatie of werkverschaffing, bleef ook onbeantwoord.

Isaacs zegt te rekenen op de ondersteuning van de samenleving bij de bestrijding van criminaliteit, onder het motto: "Als je iets ziet, zeg iets!"

Chan : god heeft korpschef gekozen

Zeg "iets!"
– als je wat ziet –

Isaacs' beleid zal tenslotte gericht zijn op samenwerkingen, niet alleen lokaal maar ook internationaal met landen als Colombia, China en Noord-Korea.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Samenwerken met de politie van Noord-Korea, goed idee?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!