✉️ Suriname, rijk aan armoe

Article – ✉️ Suriname, rijk aan armoe

PARAMARIBO, 30 maart 2024 – Heel het land is ondergedompeld in armoede, ondanks de zogenaamde koopkrachtversterking van SRD 1.800,– (€ 47,– voor de SuriNeds).

Nepotisme

De bestuurders en hun family and friends hebben naast een zeer riant maandelijks salaris nog tal van privileges.

En alsof dat niet genoeg is, belonen ze zichzelf sinds kort ook nog met 50% koopkrachtversterking. Bij mij gaat het er dan totaal niet in dat geen enkel DNA-lid daartegen ingaat en strijdt voor dezelfde 50% voor alle Surinamers!

Nee!!!

Elke keer weer weet de Surinaamse volksvertegenwoordiging het voor elkaar te krijgen dat mijn mond openvalt van verbijstering.

Is er dan helemaal niemand in DNA en overig bestuur die daadwerkelijk geeft om land en volk?

Het antwoord is ronduit NEE!

Op school leren we over het feit dat Suriname een derdewereldland is. Dat betekent toch dat we behoren tot de armste landen van de wereld?

We zijn zowel een arm als een rijk land

Tegenwoordig lezen en horen we vaker dat ons land qua natuurlijke hulpbronnen de 17e rijkste land van de wereld is.

Waarom is het dan toch zo moeilijk om door eerlijk, oprecht en vooral transparant beleid de staatskas te spekken met de opbrengsten van wat de natuur ons geeft? Ik schrijf ons, want nu gaan de meeste opbrengsten naar bepaalde individuen in de samenleving en naar het buitenland.

Family & friends

De bestuurders en hun family and friends hebben hun mond vol van hoeveel ze van Suriname houden.

Je houdt pas van je land als je daadwerkelijk gaat voor de nodige duurzame ontwikkeling door van de winsten voldoende percentage te laten vloeien naar de samenleving.

Dat doe je ook als je je uiterste best doet om alles betaalbaar te maken voor iedereen i.p.v. elke keer verhogingen bij EBS door te drukken, waardoor de winkeliers die kosten ongetwijfeld doorberekenen in hun prijzen op artikelen.

✉️ Suriname, rijk aan armoe

Liefde voor ons land
– Langeman Produkties –

Als rechtgeaarde bestuurder van een land ga je er alles aan doen dat de onder– en middenlaag van de bevolking zichzelf kunnen voorzien in wat er nodig is om menswaardig door het leven te gaan.

Potentie

Suriname heeft zoveel potentie op zoveel vlakken, maar alleen de juiste mensen, de echte patriotten, zijn in staat om die potentie uit te dragen.

Dat zijn zeker niet de huidige bestuurders die al vier jaar lang er alleen voor zichzelf, familie en vrienden zijn door:

Goede opvoeding

Ik ga ervan uit dat de meeste van ons een gedegen opvoeding hebben genoten en dat daarin geloof, ongeacht welk, vaak een centrale rol vervulde.

De meeste van ons hebben het laatste vastgehouden in hun volwassen leven, waardoor we meestal goed in staat zijn om het verschil te kunnen waarnemen tussen recht en krom.

Natuurlijk zijn er ook mensen zonder geloof die over deze vaardigheid beschikken.

Kortom: de meeste van ons blijven hierin trouw aan zichzelf. Daar hebben we een heel mooi woord voor: geweten.

Opvallende gebeurtenissen

Het is alom bekend dat we in Suriname de laatste tijd bijna elke dag geconfronteerd worden met opvallende gebeurtenissen en handelingen vanuit het bestuurlijk apparaat die totaal tegen ons geweten indruisen.

Laten we in Suriname vooral niet meegaan in dat wat krom is, maar daartegen opstaan. Het Licht gaat het uiteindelijk altijd winnen van de duisternis.

Laten we niet recht praten wat krom is

Met het oog op de komende verkiezingen roep ik elke Surinamer op te gaan stemmen op partijen die de komende tijd laten zien dat ze staan voor duurzame ontwikkeling van land en volk.

Het is heel kort dag nu voor partijen om het niet alleen te laten bij beloftes en verkooppraatjes, maar laat nu door positieve activiteiten richting de samenleving zien wat jullie te bieden hebben na 25 mei 2025.

Breng uw stem afgewogen en bewust uit

De Surinamers kunnen dan heel bewust en weloverwogen hun stem uitbrengen op de partijen met mensen die echte liefde in hun hart hebben voor land en volk.

Opmerking

Dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Francis Renfurm / via Key News Suriname


— UW MENING —

Ziet u ons land als potentieel rijk, of eeuwig arm?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!