De vraag van vandaag : religieuze raad?

Article-question – De vraag van vandaag : religieuze raad?

PARAMARIBO, 3 april 2024 – De vraag van vandaag is eenvoudig van opzet. Het bestaat uit één vraag en in de reacties kunt u daar antwoord op geven.

Heeft u zelf een leuke vraag? Laat het weten in de comments!

Achtergrond

De laatste tijd lijkt Chandrikapersad zichzelf en het land steeds meer te laten leiden door het geloof.

Godsgeloof

Zo beweerde hij eerder al dat hij persoonlijk door God was neergezet om Suriname te redden en dat ook de nieuwe korpschef van politie een keuze van God was.

Niet lang daarna vergeleek hij zijn eigen lijdensweg om Suriname te ontwikkelen met het leven van Jezus. Net als die laatste zou hij tegengewerkt worden door "ongelovigen" die twijfelen aan de waarheid die hij als de Profeet zou verkondigen.

Nadat er – vanuit de regering – een Ministerie van Religie werd voorgesteld, gaf het staatshoofd aan hiervoor open te staan.

De meest recente ontwikkeling is dat hij op advies van de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) gaat laten bepalen naar welke muziek er geluisterd mag worden en welke dansbewegingen er zijn toegestaan op openbare evenementen.

De kerk en IRIS moeten gaan bepalen hoe wij ons kleden en gedragen

Critici zijn bang dat het hiermee van kwaad tot erger wordt en de samenleving langzaam onder het juk van zowel advies als raad van (discutabele) religieuze leiders komt te staan.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Laat de president zich te veel leiden door het geloof?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!