Natio ingehaald door Indonesië

Article – Natio ingehaald door Indonesië

PARAMARIBO, 6 april 2024 – Het blijft lastig voor Natio om topspelers te krijgen aangezien Suriname – volgens het bestuur en de bondscoach – de kwaliteit niet heeft en steeds meer Nederlandse spelers liever voor een ander land blijken te kiezen.

Indonesië

Ook Jaïro Riedewald, de ex-Ajax en momenteel middenvelder van Crystal Palace, heeft de keuze gemaakt om voor het nationale team van Indonesië te spelen in plaats van voor Suriname.

Een Instagram-post van de Indonesische voetbalbond bevestigd een bericht van Surinaamse diaspora scout Brian Tevreden.

Natio erkent hiermee indirect dat Riedewald besloten heeft zich niet beschikbaar te stellen voor Suriname en in plaats daarvan liever voor Indonesië kiest.

Riedewald is niet de eerste SuriNed die liever voor een ander land kiest, dan ons land.

Suriname

Door zijn keuze voor Indonesië kan hij straks op hoog niveau zij aan zij te spelen met bijvoorbeeld Calvin Verdonk, een andere Nederlandse voetballer die ook voor Indonesië koos (vanwege zijn erfelijke banden met het land – redactie).

De keuzes van beide heren zijn gepubliceerd door de Indonesische krant Jawa Pos Radar Madiun.

Ajacied Jaïro Riedewald kiest Indonesië boven Suriname

Het blad benadrukt dat Riedewald's beslissing deel uitmaakt van een breder initiatief van de Indonesische voetbalbond (PSSI) om spelers van zeer hoge kwaliteit met Indonesische voorouders te rekruteren.

Succesvolle diaspora

Het Indonesische nationale team is zeer succesvol met het opstellen en rekruteren van zowel eigen, als diaspora-spelers.

Natio ingehaald door Indonesië

De bal is rond
– in Indonesië net wat ronder? –

Het land heeft een duidelijke langetermijn visie uitgewerkt, onder leiding van Zuid-Koreaanse voetbalcoach Shin Tae-yong. Op de FIFA-wereldranglijst staat Indonesië nu al op de 134e plaats staat, hoger dan Suriname op de 143e plaats.

Indonesië is bezig met een snelle opmars op voetbalgebied

Riedewald is 27 jaar oud en een voormalig speler van Ajax, hij heeft zijn Indonesische afkomst te danken aan zijn grootmoeder.

Zijn vader komt echter uit Suriname, terwijl zijn moeder weer in Nederland is geboren.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Begrijpt u de keuze voor Indonesië boven Suriname?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!