📷 Zonsverduistering

Article-image – 📷 Zonsverduistering

PARAMARIBO, 8 april 2024 – Acht april kun je – in delen van Midden en Noord Amerika – getuige zijn van een zeldzame hemelse gebeurtenis: een totale zonsverduistering!

Totale zonsverduistering gefotografeerd vanuit Madras, Oregon

Zet de zonnebril maar vast op en draai de ogen naar de hemel, want dit maak je niet elke dag mee.

Eclipse

Terwijl de maan perfect op één lijn staat tussen de aarde en de zon, zal het daglicht op griezelige wijze overgaan in de schemering.

De totale zonsverduistering zal tussen 10.57 uur PST en 16.47 uur ADT gedurende maximaal vier en een halve minuut zichtbaar zijn in heel Noord-Amerika, van Mazatlán, Mexico, tot het oostelijke eiland Newfoundland in Canada.

Het zal de eerste totale zonsverduistering zijn die zichtbaar is in de continentale Verenigde Staten sinds 21 augustus 2017, hoewel er ongeveer elke 18 maanden ergens op aarde een zonsverduistering plaatsvindt.

Corona

Astronomen bestuderen de corona van de zon, het buitenste deel van de atmosfeer, de magnetische velden en het gedrag van de atmosfeer van de aarde tijdens de zonsverduistering.

Bevind je jezelf vandaag in de baan van de verduistering?

Houd dan de tijd in de gaten en zoek een goed plekje om een eclipsveilige zonnebril op te zetten en de gouden ring te zien verschijnen!

Bron : NASA / Aubrey Gemignani


— UW MENING —

Heeft u wel eens een zonsverduistering meegemaakt?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!