MinOWC : "we gaan betalen"

Article – MinOWC : "we gaan betalen"

PARAMARIBO, 13 april 2024 – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft deze week gemeend de Surinaamse gemeenschap in te lichten over recente ontwikkelingen aangaande het uitblijven van de uitbetaling van salarissen aan recent aangenomen leerkrachten.

Kort krachtig

Korter gezegd; nieuwe docenten in ons land blijken inderdaad al een half jaar niet uitbetaald.

Ondanks dat deze getroffen leerkrachten al sinds oktober 2023 in dienst zijn, zeggen zij nooit een salaris ontvangen te hebben.

Door een 'misverstand' werden de docenten niet uitbetaald

Na klachten over uitblijvende betalingen heeft bij het verantwoordelijke ministerie dan ook een "grondige en zeer diepgaande" evaluatie plaatsgevonden.

A no mi

Dit ongekend onderzoek onthulde dat, door meerdere oorzaken buiten het ministerie om, al deze leerkrachten niet correct waren geregistreerd in het complexe salarissysteem.

MinOWC heeft na zes maanden wachten nu dan eindelijk de betaling van de achterstallige salarissen toegezegd.

Er is dus nog helemaal niets niet betaald, maar de woordvoerder heeft beloofd dat dit wel in april 2024 gaat plaatsvinden.

Er is nog steeds geen salaris overgemaakt

Ook werd vermeld dat wordt gegarandeerd dat de betrokken leerkrachten krijgen waar zij recht op hebben. Wat dat precies betekent is niet verder uitgewerkt.

Transparant

Dit persbericht (van het MinOWC – redactie) beoogt na bijkans vijf jaar van belofte de langverwachte transparantie te verschaffen waar de samenleving om gevraagd had.

Het uitbetalen van salaris is het nakomen van een belofte

Het ministerie benadrukt dan ook zijn tomeloze inzet om de getroffen leerkrachten gerust te stellen dat hun financiële situatie nu direct is opgelost en dat zij spoedig hun verdiensten zullen ontvangen.

MinOWC : "we gaan betalen"

Feest!
– docenten worden betaald –

Bron : Iwan Dompig / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Brengt u tevreden hoe het ministerie deze kwestie benadert?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!