Politie zet luchtmacht in

Article – Politie zet luchtmacht in

PARAMARIBO, 14 april 2024 – Alhoewel onze luchtmacht nauwelijks bruikbaar materieel heeft, is de politie toch voornemens deze in te zetten.

Kapotte helicopters

Ook ons Ministerie van Defensie heeft, bij monde van minister Krishna Mathoera, aangekondigd haar luchtmacht in te willen zetten om de strijd tegen de groeiende criminaliteit te intensiveren.

Het leger neemt straks enkele taken van de politie over

De beslissing komt te midden van een toenemende zorg over de veiligheid in Suriname en de noodzaak om nog meer maatregelen te implementeren om de criminaliteit te bestrijden.

De inzet van de luchtmacht zal voornamelijk gericht zijn op surveillance en snel reageren op criminele activiteiten.

Dit maakt deel uit van een breder veiligheidsinitiatief dat ook de versterking van de grenscontroles en de verbetering van de technologische middelen omvat.

Het nieuws komt op een moment dat drie kapotte legerhelikopters (vanwege gebrek aan onderhoud – redactie) binnenkort weer operationeel moeten worden gemaakt.

Vluchtroutes

Tijdens een speciale vergadering over veiligheid en criminaliteit wees minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie erop dat criminelen vaak naar het binnenland vluchten na het plegen van misdaden.

Defensie zal helpen bij het afsluiten van deze vluchtroutes, al moet gezegd worden dat de genoemde helicopters hier niet de actieradius voor hebben.

Enkele helicopters moeten op de boeven gaan jagen

Minister Krishna Mathoera benadrukte het belang van zichtbaarheid in het binnenland en vermeldde dat er naast de operaties in het binnenland ook activiteiten in de kustvlakte zullen plaatsvinden.

Veel inside jobs

Verder heeft Mathoera recentelijk aangegeven dat er militairen betrokken zijn geweest bij overvallen en dat dit onaanvaardbaar is. Acht militairen zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

"Suriname heeft militairen nodig die beschermen en de burgers een veilig gevoel geven, niet degenen die beroven en overvallen plegen," aldus Mathoera.

Criminele militairen worden beter onderzocht op hun daden

Er loopt een onderzoek naar deze zaken, en de betrokken militairen zullen uit het leger worden verwijderd als blijkt dat er verwijtbare handelingen zijn gepleegd.

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gaat het helpen, denkt u?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!