Cashpoint of crashpoint?

Article – Cashpoint of crashpoint?

PARAMARIBO, 15 april 2024 – Toenemende problemen met Cashpoint geldautomaten veroorzaken sinds kort steeds meer frustratie en soms zelfs paniek onder de burgers.

Kleine crisis

Het drama rond de Cashpoint geldautomaten in Suriname escaleert langzaamaan bijna naar een kleine crisis.

Burgers worden geteisterd door een reeks aan schrijnende problemen bij het gebruik van deze pinautomaten, die nu bijna een monopolie op de markt vormen.

Talloze Surinamers zijn al ten prooi gevallen aan machines die hun bankpassen – en zelfs geld – zonder waarschuwing weer inslikken, wat leidt tot grote ergernis en kleine wanhoop.

Social media wordt overspoeld met hartverscheurende klachten van gedupeerden die variëren van het onverwachts moeten invoeren van een nieuwe pincode tot aan chronische verbindingproblemen met de bank.

'De cashpoint automaten veroorzaken een litanie aan woede'

Deze pinautomaten, die voor velen de enige toegangspoort zijn tot contant geld, hebben een pure litanie van frustraties en woede veroorzaakt.

Hulpeloos

Vooral ouderen en technologisch minder vaardige personen vinden zichzelf vaak hulpeloos en verward terug, doordat zij plotseling geconfronteerd worden met de eis om hun pincode te resetten.

Cashpoint of crashpoint?

Crashpoint ATM
– Langeman Produkties –

Dit terwijl zij hun code niet recentelijk hebben veranderd. Dergelijke situaties werpen een onnodige schaduw over hun dagelijkse financiële transacties.

Geld wordt ingeslikt, pincodes worden gereset... Crashpoint!

De vloed aan bankpassen die worden verslonden door de automaten is veronrustend en onnodig.

Kafkaëske strijd

Burgers worden gedwongen tot een welhaast kafkaëske strijd met hun banken om vervangende passen te bemachtigen. Een proces dat veelal alleen in persoon kan worden afgehandeld en weken in beslag neemt.

Opmerkelijk genoeg rapporteren veel mensen dat zij geen van deze problemen ondervinden bij automaten van hun eigen bank, wat het vermoeden versterkt dat de problemen specifiek gerelateerd zijn aan de Cashpoint-machines.

Oorzaak

De oorzaak van deze technische nachtmerrie is in nevelen gehuld.

De uitbater van de Cashpoint machines was niet bereikbaar

Cashpoint heeft nog geen verantwoordelijkheid genomen, of vragen beantwoord en de exacte oorzaak van de problemen is dus nog steeds onbekend.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Gebruikt u deze machines?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!