πŸ’ƒπŸ½ Volg de app op TikTok! πŸ•ΊπŸ½

Article – πŸ’ƒπŸ½ Volg de app op TikTok! πŸ•ΊπŸ½

PARAMARIBO, 15 april 2024 – Zoals waarschijnlijk wel bekend bestaat deze app Suriname Nieuws alweer tien jaar en heeft vanaf dag een altijd de grenzen opgezocht van nieuwe technische uitdagingen.

Ontwikkelingen

Sterker nog, de hele reden dat deze app bestaat, is omdat het tien jaar terug vrij lastig was om het nieuws goed en prettig te lezen op een klein mobiel scherm.

Alhoewel de app volledig gratis is en op geen enkele manier verbonden aan welke (politieke) partij dan ook, is er toch genoeg ruimte om te experimenteren en nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen.

Veel redactionele en technische processen zijn inmiddels dan ook geautomatiseerd, wordt er (onder auspiciën van het menselijk brein) volop gebruik gemaakt van artificial intelligence voor zowel tekst als beeld en is de app ruim vertegenwoordigd op social media.

Op de socials

Wat dat laatste betreft niet alleen op de usual suspects zoals Facebook, Instagram en Whatsapp, maar ook de minder bekende platformen als Telegram, Mastodon en Threats.

Op het WhatsApp-kanaal kunt u bijvoorbeeld, nog voordat ze in de app verschijnen en volledig anoniem, alle specials lezen die later in de app gepubliceerd worden.

Recentelijk is deze app ook toegetreden tot TikTok, het platform van de muziek, filmpjes en vooral heel veel jeugd.

Alhoewel er (bewust) geen gegevens worden bijgehouden van de lezers van deze app, is het vermoeden dat de gebruikersgroep veelal wel ouder is dan de jeugdigen.

Jeugd

Die laatsten volgen het nieuws wellicht minder, besteden hun tijd liever aan wat anders, kopen zelf geen krant en hebben meer interesse in elkaar dan de soms zware ontwikkelingen van ons land.

πŸ’ƒπŸ½ Volg de app op TikTok! πŸ•ΊπŸ½

De app op TikTik
– filmpjes, filmpjes, filmpjes! –

Dat is natuurlijk helemaal okay en zoals het hoort; we zijn immers allemaal jong geweest en weten hoe het "bij ons" aan toe ging πŸ™ƒ

Om al het nieuws uit Suriname toch bij deze, soms vergeten, doelgroep te brengen hebben vaste medewerkers Kees C. Donk (de man van de cijfertjes) en Langeman Produkties (de man van de plaatjes) elkaar gevonden.

Al het nieuws uit Suriname verschijnt nu ook op TikTok

Wie op TikTok nieuws wil plaatsen, moet dat immers doen via filmpjes en omdat deze app gratis is en zelf geen geld ontvangt, is het maken van animaties financieel een lastig ding.

πŸ’ƒπŸ½ Volg de app op TikTok! πŸ•ΊπŸ½

Suriname Nieuws
– nu ook op TikTok –

Gelukkig voor ons heeft Kees een volledig geautomatiseerde animatie workflow geprogrammeerd die de stilstaande afbeeldingen van Langeman omzet naar bewegend beeld.

Kersverse bromance

Het gevolg van deze kersverse bromance is dat alle afbeeldingen van Langeman nu binnen 2 seconden worden geconverteerd naar een leuke animatie van exact tien seconden, inclusief speciaal hiervoor geschreven muziek.

Op TikTok staat het nieuws met beweging en geluid

Met een druk op de knop worden de grote afbeeldingen boven elk Ala Sani artikel dus voorzien van beweging, geluid en automatisch gepost op TikTok... wat wil de jeugd nog meer?

Volg op TikTok!

De aanwezigheid op het platform is overigens een relatief "groot" succes en dat was zeker niet verwacht.

Cijfers

Waar op WhatsApp "maar" ongeveer 75 mensen het kanaal volgen, Mastodon zelfs 0 bezoekers heeft en Instagram niet veel verder komt dan 10 stuks, weet TikTok – zelfs zonder dat hier aandacht voor gevraagd is – soms al meer dan 1.000 views per animatie te krijgen.

Natuurlijk is dat niets als je het vergelijkt met wat de grote influencers doen, maar voor deze kleine app is het een leuk gegeven.

En het belangrijkste is dat de jeugd van tegenwoordig op deze manier toch op de hoogte blijft van de belangrijkste ontwikkelingen in het nieuws... en daar gaat het om.

@surinamenieuwsapp

πŸ‡ΈπŸ‡· https://fathh.com/sr πŸ’ƒπŸ½ Volg de app op TikTok! πŸ•ΊπŸ½ Zoals waarschijnlijk wel bekend bestaat deze app Suriname Nieuws alweer tien jaar en heeft vanaf dag een altijd de grenzen opgezocht van nieuwe technische uitdagingen... (lees verder in de gratis app) #suriname #nieuws

♬ original sound - surinamenieuwsapp

Bent u niet jeugdig, maar wilt u de app toch volgen op TikTok? Klik dan op de button hierboven en volg de app!

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

TikTokt u?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!