Geen geld : AZP blijft in actie

Article – Geen geld : AZP blijft in actie

PARAMARIBO, 16 april 2024 – Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft actievoeren zolang er niet betaald wordt.

Staking

Bondsvoorzitter Lloyd Pool verklaarde dat het personeel slechts tot 10:00 uur aan het werk blijft als onderdeel van hun protest.

Chronisch geldtekort zorgt voor aanhoudende acties

Deze actie volgt op onvrede over het niet uitbetalen van de volledige prestatietoeslag over het jaar 2023 en een maand extra overbruggingstoelage van het voorgaande jaar.

Op een Algemene Ledenvergadering van een week geleden werd al geëist dat deze bedragen uiterlijk aanstaande donderdag zouden worden overgemaakt.

De directie van het ziekenhuis is op de hoogte gebracht, maar heeft alleen kunnen toezeggen dat de prestatietoeslag uiterlijk komende vrijdag zal worden gestort.

Over de overbruggingstoelage konden zij geen enkele garanties bieden aangezien er nu eenmaal geen geld is, of kan worden vrijgemaakt.

Geen geld, geen werk

Het uitblijven van betaling en het achterwege blijven van helderheid leidde tot het besluit van het personeel om over te gaan op aanvullende actie.

"We hebben de dienstverlening niet gestaakt en dispensatie verleend aan cruciale diensten," benadrukte Pool desgewenst.

De minister wil "een goed gesprek" voeren met het personeel

Deze week heeft het Ministerie van Volksgezondheid de bond uitgenodigd voor een "goed gesprek" om de kwestie verder te bespreken.

"Na dit gesprek verwachten we geld en meer duidelijkheid," aldus Pool.

Ondertussen blijft het personeel in actie tot de betalingen eindelijk en volledig zijn afgerond.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Als u moet kiezen, een brug of medische zorg?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!