Sluiting gynaecologie dreigt

Article – Sluiting gynaecologie dreigt

PARAMARIBO, 17 april 2024 – De medische afdeling gynaecologie van 's Lands Hospitaal dreigt te sluiten vanwege een catastrofaal tekort aan middelen (geld, materieel en personeel – redactie) in Paramaribo.

Dramatisch

Zoals gezegd staat voorgenoemde gynaecologische afdeling op de rand van een (tijdelijke) sluiting, veroorzaakt door een dramatisch tekort aan essentiële medische voorzieningen.

Baby's dreigen te sterven vanwege een gebrek aan geld

Medewerkers alarmeren al maanden richting de minister dat het leveren van verantwoorde zorg hierdoor onmogelijk is geworden.

Volgens een gynaecoloog van het ziekenhuis – die uit angst voor ontslag anoniem wenst te blijven – is de situatie meer dan alarmerend.

"Met enkel paracetamol kan ik mijn patiënten niet de noodzakelijke zorg bieden. We bevinden ons in de diepste crisis die ik ooit heb meegemaakt."

Gynaecoloog
's Lands Hospitaal

Andere ziekenhuismedewerkers beamen de noodkreet en zeggen dat een staking de enige manier is om de overheid, en minister, tot actie te dwingen.

"Zonder drastische maatregelen ziet het er somber uit en kunnen er doden vallen," voegt een verpleegkundige toe.

Zwangeren

Een zwangere vrouw uit haar grote frustratie over de ontoereikende steun van de regering en het feit dat de minister, in haar ogen, letterlijk niets doet om zwangeren en baby's te beschermen.

Terwijl er enorme bedragen worden besteed aan totaal onbelangrijke projecten, zoals een nieuwe brug een luxueus politiebureau en een zinloze vergaderzaal, blijft de gezondheidszorg ernstig achter.

Men is bezig met zichzelf en prestige, niet met het land

"Het is onbegrijpelijk dat de regering, de minister en de president hun prioriteiten zo verkeerd leggen. Ik vind dit echt een grote schande," verklaart ze.

Sluiting gynaecologie dreigt

Afdeling gynaecologie
– Langeman Produkties –

De impact van de medische crisis in ons land is enorm voor de grote groep vrouwen die afhankelijk is van de zorg van 's Lands Hospitaal.

Met onze baby's sterft ook de toekomst van geheel Suriname

Dringende oproepen aan het ministerie van Volksgezondheid om in te grijpen en de benodigde financiële en materiële steun te bieden blijven totaal onbeantwoord.

"De tijd dringt," waarschuwt een patiënte desgevraagd, "anders sterven onze baby's en daarmee de toekomst van Suriname."

Bron : Jolanda Pengel / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou de minister zich moeten verantwoorden hiervoor?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!