Resultaat China-reis duister

Article – Resultaat China-reis duister

PARAMARIBO, 23 april 2024 – President Santokhi is alweer enkele dagen terug van zijn reis naar China, maar het blijft totaal onduidelijk wat daar nu is bereikt. Dit mede doordat er achteraf geen persconferentie of volledige openheid van zaken is gegeven.

Vruchtbaar

Volgens de Communicatiedienst Suriname is "zijne excellentie Chandrikapersad Santokhi veilig teruggekeerd in Suriname na een zeer vruchtbaar staatsbezoek aan China".

Wat er concreet in China is gedaan, blijft zeer onduidelijk

Op de Johan Adolf Pengelluchthaven werd het staatshoofd dit weekend met zeer veel en groot militair eerbetoon ontvangen door verschillende hoogwaardigheidsbekleders die speciaal voor de leider van Suriname waren afgereisd.

Resultaat China-reis duister

China reis
– waarheen, waarvoor –

Onder de aanwezigen van het welkomstcomité op Zanderij waren onder andere aanwezig;

Het staatsbezoek aan China heeft volgens de CDS een belangrijke mijlpaal gemarkeerd, maar er werd niet uitgelegd waarom dit het geval was.

Schuld

Het hoogtepunt van het bezoek zou de ondertekening zijn van een overeenkomst, al werd ook daarbij niet inhoudelijk vermeld wat er dan is afgesproken.

Herschikking

Noemenswaardig zou het aftekenen van de schuldherschikking zijn, al moet eerlijkheidshalve worden toegevoegd dat dit geen overeenkomst of daadwerkelijke sanering betreft.

Feitelijk is overeengekomen dat men bevestigd wat een jaar geleden ook al op papier is gezet (dat China op termijn bereid is na te denken over een eventuele herschikking tegen strengere voorwaarden – redactie).

China-reis
april 2024

Eenmaal terug in Suriname kijkt de president zelf toch terug op een succesvolle trip en is hij optimistisch over de verdere versterking van de banden tussen Suriname en China.

Nog meer welvaart

De resultaten van het bezoek zullen naar zijn verwachting bijdragen aan de verdere ontwikkeling en meer welvaart van Suriname.

Dankzij de reis naar China gaat Suriname welvaart krijgen

Waarop deze verwachting is gebaseerd, werd verder niet vermeld. Ook wilde hij niet bekend maken wie nu de groep ondernemers was, die in zijn kielzog naar China waren afgereisd.

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zouden buitenlandse reizen vooraf en achteraf beter verantwoord moeten worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!