Ori schoffeert docenten

Article – Ori schoffeert docenten

PARAMARIBO, 23 april 2024 – Henry Ori – minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur – heeft tijdens een persconferentie verklaard dat docenten die zich niet aanpassen aan zijn wensen beter een andere baan kunnen zoeken.

Niet flexibel

Volgens hem is er absoluut geen ruimte in het onderwijs voor leerkrachten die zich niet flexibel opstellen.

Meredith Hoogdorp, voorzitter van de actiegroep Wi Sa Strey, reageert hierop door te stellen dat de minister zelf maar eens moet beginnen met zelf flexibel zijn.

Als hij eens start met flexibel optreden, dan kunnen wij ook flexibel zijn.

Meredith Hoogdorp
Wi Sa Strey

Volgens Hoogdorp kunnen de leerkrachten zich dus pas flexibel opstellen als ze een flexibele benadering van de minister krijgen.

Voorwaarden

Ze benadrukt dat betere betaling, flexibelere werkvoorwaarden, en goede faciliteiten essentieel zijn voor de flexibiliteit die de minister verlangt.

"Maar dat is niet het geval," voegt Meredith toe.

Autoritair

Het feit dat de minister naar niemand luistert, er al maanden geen salarissen zijn uitbetaald, zich zeer autoritair opstelt en zijn zin voortdurend doordrukt, helpt niet bij aan het beeld van de politieke topper.

De minister vraagt van leerkrachten om flexibel te zijn en nieuwe vakken te geven, zoals technische vakken, wat volgens Hoogdorp niet haalbaar is zonder de juiste voorbereiding, kennis, geld en ontwikkeling.

Geen salarissen

Hoogdorp wijst ook op het feit dat de leerkrachten al zeven maanden zonder salaris werken, waardoor het onredelijk is om van hen flexibiliteit te verwachten.

Daarnaast merkt ze op dat de minister de vervoerders beschuldigt van chantage omdat ze hun geld willen, wat volgens haar een onterechte vingerwijzing is.

Ori schoffeert docenten

Lege klaslokalen
– Langeman –

Veel leerkrachten van de lagere scholen zijn het eens met Hoogdorp en vinden de eisen en het gedrag van de minister onredelijk.

Ze benadrukken dat zonder een salaris, flexibiliteit niet te verwachten is.

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat vindt u van Ori?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!