✉️ Nooit meer SLM

Article – ✉️ Nooit meer SLM

PARAMARIBO, 24 april 2024 – Geachte redactie, met teleurstelling en frustratie schrijf ik u deze brief om mijn recente ervaring met Surinam Airways (SLM) te delen.

Nachtmerrie

De reis met SLM was een ervaring die de afronding van onze vakantie (van Paramaribo naar Nederland) veranderde in een ware nachtmerrie.

We moesten nu € 1.650,– per persoon extra gaan betalen

Onze ervaring verdient aandacht, niet alleen vanwege de persoonlijke hinder die wij ondervonden, maar ook omdat het een licht werpt op de klantonvriendelijke praktijken die blijkbaar normaal zijn bij deze luchtvaartmaatschappij.

Op de geplande datum van onze terugvlucht arriveerden wij ruim twee uur voor vertrek op de luchthaven J.A. Pengel.

Ik weet dat dit minimaal vier uur van te voren moet zijn in Suriname, maar door omstandigheden onderweg waren wij wat later.

Tot onze verbazing was de incheckbalie echter al gesloten en niemand van het grondpersoneel was aanwezig om ons te assisteren of te informeren!

De enige informatie die we kregen, kwam van beveiligingsmedewerkers die ons naar immigratie doorverwees waar, ironisch genoeg, opnieuw enkel de beveiliging ons te woord stond.

Geen communicatie

Na veel heen en weer geloop en een gebrek aan duidelijke communicatie, kregen we te horen dat we wel mee konden vliegen, maar zonder onze koffers.

Het vliegtuig in kwestie stond al die tijd gewoon op de landingsbaan en heeft daar zeker nog anderhalf uur na onze afwijzing gestaan met de trap en deuren open.

Uiteindelijk, na nog meer verwarring en een confrontatie met ontoegankelijke baliepersoneel, werd ons verteld dat we opeens toch te laat waren voor het ophalen van onze instapkaarten.

Het personeel, of beter gezegd wat er nog aanwezig was, besloot vervolgens de verlichting in de volledige vertrekhal uit te doen en verdween gewoon!

In het donker

Daar stonden we dan, verlaten op een luchthaven zonder enige vorm van klantenservice of uitleg over hoe we onze situatie konden oplossen.

De kosten van een nieuwe vlucht (binnen 24 uur) via de KLM bedroegen maar liefst € 1.650,-

✉️ Nooit meer SLM

Verlaten vertrekhal
– Langeman Produkties –

Een bedrag dat mijn zus in de late uurtjes nog op Schiphol heeft weten te regelen. Dit alles naast de extra telefoonkosten van het bellen naar Nederland om enige hulp vanuit SLM (Nederland) te krijgen.

Klantenservice

Het is duidelijk dat Surinam Airways zijn verantwoordelijkheden naar zijn klanten niet serieus neemt.

Wat voor soort bedrijf behandelt zijn klanten zo, dat het ze in het duister laat staan, letterlijk en figuurlijk, en hen dwingt om op het laatste moment hoge kosten te maken om naar huis terug te keren?!

De SLM stuurde ons weg en liet niets meer van zich horen

Wij hebben reeds een aangetekende brief naar SLM gestuurd, maar gezien de gebrekkige communicatie van hun kant hebben wij weinig hoop op een bevredigende reactie.

Wij vragen via deze weg publiekelijk om een verklaring en compensatie van Surinam Airways.

Daarnaast hopen we dat deze brief andere reizigers waarschuwt voor de praktijken van deze maatschappij en hen aanspoort om wellicht andere, meer betrouwbare opties te overwegen!

Naam (en e-mailadres) bekend bij de redactie.

Opmerking

Dit ingezonden artikel vertolkt enkel de visie van de auteur.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat adviseert u deze klant van SLM?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!