Afval : ratten slaan toe

Article – Afval : ratten slaan toe

PARAMARIBO, 24 april 2024 – Vanwege schulden en geldgebrek is het (sinds het begin van deze week – redactie) niet meer mogelijk om ons huisafval op te laten halen.

Ziektes

Verschillende wijken in Paramaribo-Noord kampen vanwege de betalingsproblemen van de regering nu met een toenemende hoeveelheid niet opgehaald huisvuil.

Door schulden en geldgebrek wordt het vuil niet opgehaald

Deze situatie heeft geleid tot een onaangename, ongezonde en op termijn zelfs levensbedreigende leefomgeving. De ratten hebben inmiddels toegeslagen in deze gebieden, wat de kans op infecties en een uitbraak van ziektes sterk laat toenemen.

Er is een zeer ongezonde situatie ontstaan doordat er nu al veel meer vliegen zijn en vanochtend zag ik ook meerdere ratten en muizen rond mijn huis.

Het is frustrerend dat het afval niet meer wordt opgehaald, gezien de hinder die dit met zich meebrengt en het allemaal uitermate smerig is.

Bewoner Paramaribo-Noord
april 2024

De zorgen van de bewoners worden breed gedeeld door de verdere gemeenschap waar het afval zich nu ook al langzaam ophoopt.

Warm weer

De situatie wordt verergerd door het hete weer in Suriname, wat een perfecte broedplaats vormt voor ongedierte zoals vliegen, kakkerlakken en ratten.

Deze dieren zijn niet alleen dragers van ziektes, maar kunnen ook schade toebrengen aan woningen en zaken als auto's en opslag.

Ratten

Ratten kunnen verschillende ziekten overbrengen, bekend als zoönosen.

Denk hierbij aan Salmonella, de ziekte van Weil, E. Coli, tuberculose, hondsdolheid, lintworm en tyfus. De overdracht van rat op mens kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Rattenziektes
anticimex.nl

De bewoners dringen er bij de verantwoordelijke instanties op aan om in te grijpen en te zorgen voor regelmatige en adequate afvalophaal.

Ratten kunnen zeer gevaarlijke ziektes overbrengen

"Onze gezondheid en welzijn mogen niet in gevaar komen door nalatigheid in het afvalbeheer," aldus een bezorgde burger, "de regering moet gewoon eens haar schulden betalen," besluit zij.

Afval : ratten slaan toe

Opstapelend afval
– Paramaribo-Noord –

Bron : GFC Nieuws / Casey Landveld (Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Heeft u last van de problematiek?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!