Uitspraken Nurmohamed

Article – Uitspraken Nurmohamed

PARAMARIBO, 25 april 2024 – Minister Riad Nurmohamed grossiert in talloze, bedenkelijke uitspraken waarbij hij het volk van Suriname desavoueerde.

Topper

Aangezien de topper deze week weer op zijn kenmerkende wijze van zich liet horen (hij noemde zichzelf als minister uniek in de wereld – redactie) is daar een nieuwsbericht aan besteed, inclusief enkele gelijkwaardige uitspraken van hem om alles in de juiste journalistieke context te plaatsen.

Volgens sommige lezers waren dit echter allemaal leugens, fake news en zou hij de stellingen nooit gebezigd hebben.

Uitspraken Nurmohamed

Kritische noot
– een gewaardeerde lezer –

Voor de transparantie zullen de gebruikte quotes, inclusief bronvermelding en datum, hier wederom uiteengezet en geduid worden.

Dit om te voorkomen dat men denkt dat het op onwaarheden zou berusten, of er zaken verzonnen zijn.

Dom volk

25 april 2021 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname, vindt dat alle mensen die kritiek leveren op zijn uitspraken "het volk straffen" en "kip is ook duur, dus wat heb je te zetten in je vuilniszak?", hun verstand moeten gebruiken en beter moeten gaan begrijpen wat hij bedoelt.

De mensen met kritiek zijn dom, want ik ben universitair

Mensen met kritiek zijn grappenmakers; dat zijn personen die eens een keer de lagere school moeten gaan afronden, men moeten leren luisteren. Ik ben docent aan de universiteit, dus ze moet geen grappen maken met mij.

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 25 april 2023 –

Volk straffen

30 april 2021 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zojuist op zijn eigen Facebookpagina uitleg gegeven aan de Surinaamse samenleving voor de harde taal die hij gebruikt heeft in een interview vorig jaar.

Ik ga dit volk laten voelen, ze moeten gestraft worden

De OW-minister zei onder andere dat het volk moet voelen wat het betekend als verkeerd beleid (van de NDP – redactie) goedgekeurd wordt. Het volk in Suriname werd naar zijn zeggen daarvoor door hem gestraft, nadat hij besloot bewust een jaar lang niets aan de trenzen en wateroverlast te doen.

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 30 april 2021 –

Arm volk

20 april 2023 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken vraagt de Surinaamse gemeenschap het huisvuil te scheiden en niet alles in één vuilniszak op straat te plaatsen, zolang de actie van de aannemers van de vuilophaaldienst niet is opgeheven.

Vuilophaal is niet nodig, want jullie zijn te arm voor afval

Overigens verwacht de minister niet al te veel problemen. Wat onderhevig is aan rot, is volgens hem maar een klein stukje van het afval. "Die kip is toch te duur voor veel mensen", zegt hij, "dus wat hebben ze te zetten in die vuilniszak, als je geen geld hebt?"

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 20 april 2023 –

Volk zeurt

22 april 2023 – Er zijn onlangs drie nieuwe voertuigen aangekocht voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (Minowc). Het gaat om drie VW-Amaroks, van rond de US$ 35.000,– per stuk. Er is enorm veel kritiek op deze keuze van het ministerie geuit, daar er nauwelijks genoeg middelen zijn om belangrijke zaken te bekostigen.

Auto's van US$ 35.000,– zijn normaal, dus stop met zeuren

In reactie hierop stelde OW-minister Riad Nurmohamed dat zijn ministerie zelf bepaalt welke voertuigen gekocht worden. "De mensen die commentaar hebben, moeten even goed naar hunzelf kijken," reageert hij. "Dus voor die discussie van dat het zo duur is, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Dat is achterhaald, alles is duur en wij bepalen," aldus Nurmohamed.

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 22 april 2023 –

Verwend volk

8 juni 2023 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken raadt bestuurders van voertuigen in Suriname aan om voorzichtig te rijden, omdat zijn ministerie op dit ogenblik niet veel kan doen dan het lappen en plakken van de kraters die op veel asfaltwegen zijn ontstaan.

Als je last hebt van slechte wegen, koop een duurdere auto

"Dus ik doe ook een beroep op de mensen om voorzichtig te rijden. Vooral als het regent, want dan zie je die gaten niet", benadrukte de minister woensdag kort voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) vergadering. "En als je er last van hebt, koop een betere wagen, het zijn Surinaamse wegen."

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 8 juni 2023 –

Volk ondankbaar

25 april 2024 – Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken in Suriname is woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) vergadering ingegaan op de actie van de aannemers van de vuilophaaldienst. Volgens de bewindsman is er niets mis met het mededelen aan de gemeenschap dat de vuilophaal niet gegarandeerd is.

Ik ben misschien wel uniek in de hele wereld, ik ben eerlijk

"Je hoeft niet leuk te vinden wat ik zeg, maar misschien ben ik de enige minister in de hele wereld: als er iets zal gebeuren, zal ik het wel zeggen. Want het is mijn verantwoordelijke taak. Misschien gebeurt dat nergens in de wereld, maar ik doe het gewoon", meldde de minister.

Uitspraken Nurmohamed

Waterkant.net
– 25 april 2024 –

Tenslotte

Het enige dat deze app doet, is het nieuws volgen en daarover berichten als de actualiteit het vereist.

Kritiek op de app is goed, want daar wordt deze beter van

Alternatief is om sommige ontwikkelingen en ministers, inclusief hun uitspraken, dood te zwijgen, negeren of verdraaien, maar zo een vorm van (zelf) censuur is nu juist niet de bedoeling van dit vrije medium.

De app is er voor iedereen, verdient er geen geld aan en alle meningen zijn (mits niet racistisch) hier altijd welkom.

Verantwoording

Deze app is gratis, krijgt van niemand geld of subsidie en is aan geen enkele (politieke) partij gelieerd.

Voor het overzicht is in dit geval Waterkant.net gebruikt, maar alle uitspraken en quotes zijn ook bij andere Surinaamse media terug te vinden.

De "oneliners" (grote regels tussen de tekstblokken) zijn geparafraseerde versies van letterlijke citaten en voor de leesbaarheid ingekort tot de essentie.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Iwan Dompig / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kunt u deze uitlatingen van Nurmohamed nog herinneren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!