OW : 'nieuwe lening noodzaak'

Article – OW : 'nieuwe lening noodzaak'

PARAMARIBO, 27 april 2024 – Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft gezegd dat nog voor de verkiezingen van 2025 een flink aantal wegen (en bruggen) hersteld moeten worden. Geld is er niet en dus zijn nieuwe leningen noodzakelijk.

Schulden

Voor het komende jaar (dat al bijna halverwege is – redactie) is een reeks infrastructuurprojecten aangekondigd die gericht zijn op de rehabilitatie van wegen, ontwateringswerkzaamheden, en verbeteringen aan verkeersvoorzieningen.

Rond 2025 moeten er veel wegen zijn aangepakt

Tegelijk moeten alle inspanningen van OW de wateroverlast minimaliseren en onze veiligheid waarborgen.

Minister Riad Nurmohamed benadrukte het belang dat de regering hecht aan al deze verbeteringen, wel erkende hij dat er voor het overgrote deel geen geld is en er dus opnieuw geleend zal moeten worden.

Lening

De reeds gestarte projecten omvatten de bouw van een nieuwe brug over het Saramaccakanaal en de renovatie van pompgemalen in Paramaribo.

Verder zijn er verbeteringen zoals zebrapaden en wegmarkeringen gepland voor drukbezochte locaties.

Het ministerie werkt aan deze plannen met aandacht voor verkeersintensiteit en gebruikspatronen.

Meer dan 150 wegen staan op de prioriteitenlijst, zoals de Van Idsingastraat en de Leysweg.

Werkzaamheden
2024 – 2025

Een belangrijk onderdeel van de vernieuwingen is het gebruik van moderne technologieën, zoals op afstand bedienbare verkeerslichten die via China naar ons land moeten komen.

OW : 'nieuwe lening noodzaak'

Nieuwe wegen
– nieuwe lening –

De geschatte kosten voor de projecten bedragen ongeveer SRD 750.000.000,- waarvan een deel wordt gefinancierd door de regering (hij bedoelt de "overheid" – redactie) en de rest via aanvullende schulden en leningen bij kredietverschaffers zoals de Inter American Development Bank.

Voor de verkiezingen?

Alhoewel de verkiezingen van 2025 (voor Surinaamse begrippen) voor de deur staan, heeft dit volgens Nurmohamed daar niets mee te maken.

Dat het vlak voor de verkiezingen gebeurt, is puur toeval

Hiernaar wijzen is – vrij vertaald – dan ook "dom en amateuristisch denken van mensen die niet weten hoe planning werkt."

Het streven is wel om alle aangekondigde projecten vlak voor 2025 af te ronden, zodat er volgend jaar, nog voor mei 2025, weer nieuwe plannen kunnen worden gepresenteerd.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Nieuwe leningen voor verse wegen... goed plan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!