Minimumloon onbetaalbaar

Article – Minimumloon onbetaalbaar

PARAMARIBO, 27 april 2024 – Alhoewel het volgens de Communicatiedienst Suriname momenteel beter gaat dan ooit, hebben veel ministeries, bedrijven en stichtingen toch moeite om rond te komen.

Geen geld

Zo ondervindt ook de stichting Prasoro voor het kind in nood grote problemen doordat het verantwoordelijke ministerie haar verplichtingen niet nakomt.

Alles gaat zeer goed, maar blijkbaar is geld een probleem

Er is al maanden niet uitbetaald en de subsidiebetalingen zijn ook flink vertraagd.

Prasoro

De organisatie, die zich inzet voor kwetsbare kinderen, worstelt met het betalen van haar salarissen.

Zelfs het allerlaagste minimumloon is momenteel niet meer haalbaar, wat een direct gevolg is van de vertragingen vanuit het ministerie.

De kwestie werd onlangs aan de orde gesteld in een gesprek met minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

Moeite maken

Volgens de minister is de situatie niet zijn schuld, omdat de huidige wetgeving geen uitzonderingen maakt voor sociale instellingen. Wel heeft hij toegezegd dat hij wil proberen om moeite te maken deze problematiek onder de aandacht te brengen.

De minister gaat proberen om moeite te maken

Tijdens de vergadering, die plaatsvond in het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, besprak de minister verschillende mogelijkheden.

Minimumloon onbetaalbaar

Goed gevulde schatkist
– of toch niet –

Daarnaast heeft hij een vergadering gepland om oplossingen voor de problemen te bespreken.

Snelle oplossing

Susan Groenfelt-Leysner en Ruth Sinkeler, bestuursleden van de stichting, gaven tijdens de ontmoeting ook een overzicht van de activiteiten en programma's die Prasoro uitvoert.

De stichting blijft hopen op een snelle oplossing, zodat ze haar belangrijke werk voort kan zetten zonder financiële hinder waar vooral de kinderen veel last van hebben.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is er nu wel, of niet voldoende geld aanwezig?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!