Vuilophaal (toch) niet gegarandeerd

Article – Vuilophaal (toch) niet gegarandeerd

PARAMARIBO, 28 april 2024 – Ondanks dat verantwoordelijk minister – Riad Nurmohammed – beloofde dat vanaf aanstaande maandag de vuilophaal weer wordt hervat, meldt het ministerie nu zelf dat dit "allerminst zeker is".

Onzekere situatie

De vuilophaaldiensten verkeren al sinds begin deze week in een grote impasse vanwege een landelijke staking.

Alhoewel de minister beterschap beloofde, is er ook in de komende dagen toch geen garantie dat de vuilophaal doorgang vindt.

Er is geen cent om de mensen en werknemers te betalen

"We kunnen niet verzekeren wanneer de vuilophaal weer zal starten", meldt een functionaris van het Ministerie van Openbare Werken, "er is geen geld, of er is niet genoeg geld"

Het ministerie kampt met een betalingsachterstand van vele maanden (dit hele jaar is er nog nooit iets betaald – redactie), met een recordbedrag van meer dan SRD 30.000.000,-

Achterstand

Er is recentelijk wel een beperkte en gedeeltelijke betaling vrijgegeven door het Ministerie van Financiën en Planning.

Dat bedrag is overgemaakt naar de particuliere bankrekeningen van de ondernemers.

Door "problemen bij de bank" kan het volgens het ministerie nog enkele dagen duren voordat het geld daadwerkelijk zichtbaar wordt.

Ondanks dat sommige vuilophalers nu dus wel voor een maand betaald zijn, blijft er ontevredenheid omdat zij voor de overige maanden ook uitbetaald willen worden.

Volledige betaling

De functionaris heeft de opdracht gegeven om het werk te hervatten in afwachting van verdere betalingen, maar de vuilophalers staan erop eerst volledig betaald te worden.

Als reactie hierop hebben de vuilophalers een gesprek aangevraagd met de leiding van het ministerie.

Er wordt nu geëist dat werknemers zonder loon gaan werken

"We zullen maandag samenkomen om de situatie te bespreken. We streven ernaar de vuilophaal zo snel mogelijk te hervatten, maar een exacte datum kan nog niet gegarandeerd worden", voegt de functionaris toe.

Het kan dus nog wel een tijdje duren voor de belofte van de minister (dat de vuilophaal weer volledig gegarandeerd is – redactie) de realiteit van alledag wordt.

Vuilophaal (toch) niet gegarandeerd

Geen geld?
– dan werken we niet! –

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u het vreemd dat er bijna nooit geld is?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!