'Dumfries als slavenmeester'

Article – 'Dumfries als slavenmeester'

PARAMARIBO, 28 april 2024 – SuriNed en profvoetballer Denzel Dumfries heeft zondag op walgelijke wijze het Italiaanse titelfeest van Internazionale gevierd, de voetbalclub waarvoor hij als wisselspeler op de loonlijst staat.

Zwarte slavenkoning?

De SuriNed voetballer toonde in Italië vol trots een spandoek aan zijn fans, waarop hij zijn "aartsrivaal" Theo Hernández (van concurrent AC Milan – redactie) als een wrede slavenkoning aan de ketting vasthoudt.

Op het spandoek staat Dumfries zelf afgebeeld die met een stevige honkbalknuppel tegenstander Hernández met een ketting om diens nek in bedwang houdt.

Ook wordt de tegenspeler als een laffe hond afgebeeld die onderdanig aan de zwarte meester is.

Het beeld zal voor velen een pijnlijke referentie zijn naar het slavenverleden zoals Afro-Surinamers die vaak nog dagelijks zeggen te ervaren.

Ook zij werden door Afrikaanse en Europese handelaren aan ketens om de nek gebonden en vervolgens met geweld onderdrukt.

'Dumfries als slavenmeester'

Het spandoek met Dumfries
– Hernández aan de ketting –

Dumfries lijkt op de foto nu hetzelfde te doen met zijn "witte" tegenstander, waarbij hij als trotse "zwarte" slavenmeester met veel machtsvertoon laat zien wie hier nu de baas is.

'Dumfries als slavenmeester'

Dumfries met zijn 'eigen' spandoek
– Italië / 2024 –

De keuze van Dumfries om trots met de afbeelding te zwaaien is extra gevoelig, omdat juist hij roept dat veel Nederlandse media extreem racistisch is en hij bepaalde journalisten om die reden zelfs al jaren weigert te spreken.

Dumfries zou dagelijks veel last hebben van racisme

Waarom hij zichzelf dan als zwarte slavenmeester afbeeld die een witte slaaf met knuppels en kettingen in bedwang houdt, is niet duidelijk.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u zo een spandoek toelaatbaar?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!