Analist : SLM grote grap

Article – Analist : SLM grote grap

PARAMARIBO, 29 april 2024 – De bekend internationale luchtvaartanalist Tomas Chlumecky heeft grote kritiek geuit op de beweringen van president Santokhi dat hij persoonlijk de SLM zou hebben gered.

Wan fatu

Chlumecky, die de SLM al vele jaren op professioneel gebied volgt, beschrijft onze Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als een "frauduleuze, verliesgevende melkkoe voor corrupte politici uit Suriname".

"SLM is een frauduleuze melkkoe voor corrupte politici"

Hij stelt dat het bedrijf, in tegenstelling tot wat de president eerder dit jaar beweerde, verre van winstgevend is.

Vanaf 1975

Op 2 november 1975 voerde de SLM haar eerste trans-Atlantische vlucht naar Nederland uit.

Dat deed men in een van KLM gehuurd vliegtuig. Het toestel werd daarna snel in de eigen bedrijfskleuren gespoten en op 25 november gedoopt.

Dat was de datum van de (toen) aanstaande Surinaamse onafhankelijkheid later die maand.

Volgens hem is de vloot van de SLM, bestaande uit twee Boeing 737-800's en een Airbus A340-300, totaal inefficiënt, is er geen enkele beleidsplan, ontbeert het visie en heeft het bedrijf sinds 1975 ruim 450 miljoen Amerikaanse dollar verloren.

Verliesgevend

"Het herstel van de SLM is een grote grap; het bedrijf heeft nooit meer dan (eigen) drie vliegtuigen tegelijk gehad en is vanaf dag één afhankelijk geweest van Surinaams belastinggeld," aldus Chlumecky.

Sinds 1975 heeft de SLM US$ 450.000.000,– verlies gegeven

Hij roept, voor de zoveelste keer, op tot een diepgaand onderzoek naar de subsidies en leningen die aan de SLM zijn verstrekt. Ook stelt hij daarbij dat forensische accountants (die nooit onafhankelijk zijn geraadpleegd – redactie) veel misstanden aan het licht zullen brengen.

De luchtvaartexpert benadrukt ook de noodzaak van een gezonde, onafhankelijke en deskundige raad van commissarissen en duidelijke financiële rapportages om de problemen bij de SLM aan te pakken.

Momenteel kent SLM een schuld van zeker US$ 100 miljoen

"SLM is een zombieluchtvaartmaatschappij die enorm drukt op de Surinaamse economie," concludeert hij, "het kleine beetje geld dat andere bedrijven maken verdwijnt direct in de corrupte pot van SLM."

Weg naar herstel

Chlumecky suggereert dat de SLM zich moet focussen op innovatie in plaats van steeds nieuwe subsidies te accepteren.

Analist : SLM grote grap

Chaos bij SLM
– wan tra fatu? –

"Een onafhankelijke raad en prudent bestuur zijn essentieel voor de toekomst van de SLM," voegt hij eraan toe, "maar er is geen visie, geen beleid, geen transparantie en geen doordacht plan."

Schulden

Momenteel lijdt het bedrijf dagelijks nog steeds verlies en wordt er, naar men zegt, ruim US$ 2 miljoen per maand ingepompt om de "operationele kosten" te dekken.

Volledig zeker zijn de cijfers niet, omdat de boekhouding al jaren niet is bijgewerkt, rapporten niet openbaar worden gemaakt iedereen er verder het zwijgen op toe doet.

De expert blijft kritisch over de mogelijkheid dat de SLM haar uitgaven ooit in balans kan brengen met haar inkomsten; iets dat sinds 1975 nog nooit is gebeurd.

Bron : Tomas Chlumecky / Anil Gajadien (Suriname Nieuws)


— UW MENING —

Welke "waarheid" moeten we geloven, die van Santokhi of Chlumecky?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!