Chan : "ik ben jullie redder!"

Article – Chan : "ik ben jullie redder!"

PARAMARIBO, 29 april 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft kenbaar gemaakt graag te willen benadrukken dat er onder zijn bezielende leiding zeer veel is bereikt de afgelopen vier jaar, waarbij hij als nederig leider van ons land de scepter heeft gezwaaid.

Redder

Zo heeft hij de laatste jaren intensief en bijna 24/7 gewerkt aan de volledige herstructurering van Suriname en het meer dan gezond maken van onze economie.

Chan : ik ben niet de president, maar redder des vaderlands

Bovenstaande verklaring gaf de lijsttrekker van de VHP op zondag 28 april tijdens het VHP Orange Festival, dat georganiseerd was door diezelfde VHP in het VHP-gezinde district Wanica.

We hebben zeer fel gestreden tegen een regerende regering (de NDP – onder leiding van voormalig president Bouterse – redactie) die Suriname totaal aan het vernietigen was.

Het volk heeft ons (de VHP) in het algemeen en mij in het bijzonder de opdracht gegeven om het land te redden.

Dat heb ik goed onthouden en dus heb ik u beloofd dat wij dat gaan uitvoeren. Onder mijn leiding gaat Suriname gered worden.

Chandrikapersad Santokhi
president

In zijn toespraak benadrukte Santokhi dat hij zich terdege bewust is van de hoge verwachtingen om de beloftes waar te maken en de daadwerkelijke redding tastbaar te maken voor elke Surinamer.

Lastig

Volgens hem is het geen eenvoudige opgave gezien de economische situatie, maar ook de realiteit van de coalitie.

Chan : "ik ben jullie redder!"

De VHP
– voor alle mensen –

Hij verwees naar de voormalige coalitiepartner NPS die "midden in de storm en de nacht de boot heeft verlaten."

Chan : alle problemen kwamen door de NDP en de NPS

Hij sprak ook over de huidige coalitiepartners die volgens hem "onzeker worden" en zelfstandig het land niet kunnen redden.

"Dit maakt de samenleving onnodig angstig," voegde hij toe. Hij onderstreepte dat, ondanks alle hindernissen en moeilijkheden, de koers van zijn regering is vastgehouden gedurende de afgelopen vier jaar.

Chan : ABOP en PL kunnen dit land helemaal niet aan

"Na vier jaar kunnen we eindelijk zeggen dat we in rustiger vaarwater zijn gekomen. De eindbestemming naar een betere toekomst is al in zicht," vervolgde Santokhi.

Verworvenheden

Hij somde vervolgens verschillende, vrij algemene en globale verworvenheden op.

Zo is onder de VHP onze schuld weliswaar enorm toegenomen, maar minder erg dan de NDP vandaag de dag zou hebben gedaan, zegt de president. Ook kan hij, als president zijnde, gewoon vrij reizen en is het IMF weer on speaking terms geraakt met de overheid.

Verder zijn er momenteel wel enkele grote financiële problemen en is de overheid feitelijk technisch failliet, maar dat ligt vooral aan beslissingen in het verleden, gemaakt door anderen (beleidsmakers van voor 2020 – redactie).

Tenslotte benadrukte hij meerdere keren het vertrouwen dat zijn regering internationaal voor Suriname heeft herwonnen en de schijnbaar grote interesse van multinationale investeerders.

Suriname, wereldspeler

"Alle landen en zeer grote internationale instellingen hebben ons omarmd en ondersteund vanwege het vertrouwen in mijn beleid van crisisbeheersing."

Chan : "ik ben jullie redder!"

De trotse olifant
– er is veel bereikt –

"De economie is onder mijn leiding hersteld, er is sprake van financiële stabiliteit, de wisselkoers heeft zich gestabiliseerd, de inflatie daalt, en de internationale reserves zijn toegenomen," prees de president zichzelf.

Chan : Suriname wordt internationaal gezien als toonbeeld

Hij vergeleek het financieel beleid van het kabinet onder zijn bewind met dat van Bouterse.

"De banken waren helemaal wankel toen. Nu presteren onze banken weer goed, iedereen maakt winst!"

Bron : Iwan Dompig / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Overweegt u toch weer een stem op de VHP?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!