Nieuw gebouw Volksgezondheid

Article – Nieuw gebouw Volksgezondheid

PARAMARIBO, 30 april 2024 – Alhoewel er een schrijnend tekort aan geld is en patiënten vroegtijdig sterven wegens gebrek aan financiën en geschoold personeel, heeft Amar Ramadhin zijn ministerie toch succesvol weten te trakteren op een totaal nieuw gebouw.

Ministerie

Sinds november 2023, toen de bouwwerkzaamheden voor zijn nieuwe pand van het Ministerie van Volksgezondheid werd, is er al veel vooruitgang geboekt.

Er is geen cent meer voor zorg, maar wel voor een gebouw

Het gebouw wordt gerealiseerd op de locatie aan de Rode Kruislaan, waar ooit het afgebrande gebouw van het Bureau voor Openbare Gezondheid stond. Dit bureau was onlangs veelvuldig in het nieuws omdat het ministerie een enorme schuld bij de BOG heeft opgebouwd, en de aanvullende dienstverleners (zoals de luchtvaartmaatschappijen – redactie) al maanden weigert te betalen.

Feestjeploeg

Het, volgens de minister, zeer belangrijke bouwproject heeft in de afgelopen zes maanden "significante vorderingen" gezien, dankzij de inspanningen van de Project Implementation Unit, de aannemer, de financierder (een nieuwe, "zachte" lening – redactie) en de begeleiding van Ramadhin zelf.

Deze teams hebben op zondag 28 april een klein feestje gevierd, omdat toen de vloer van het nieuwe ministeriegebouw werd gestort.

Ministerie Volksgezondheid
persbriefing (via CDS) 2024

Het nieuwe gebouw zal niet alleen moderne en functionele faciliteiten bieden voor onze gezondheidsautoriteiten, maar het staat ook symbool voor vooruitgang van ons land en de toewijding van president Santokhi aan de gezondheidszorg, zegt de Communicatiedienst Suriname.

Vertraging

Hoewel er enkele kleine uitdagingen zijn geweest, waaronder een lichte vertraging in het schema, is minister Amar Ramadhin ervan overtuigd dat het project binnen de geplande tijdlijn afgerond zal worden.

Ook de bouw van andere faciliteiten op het terrein verloopt volgens plan.

Het ministerie krijgt een nieuwe gebouw en fasciliteiten

De minister heeft zijn tevredenheid uitgesproken over het gemotiveerde team dat zich onvermoeibaar inzet voor de realisatie van dit project.

Het ministerie heeft beloofd de gemeenschap regelmatig te informeren over de voortgang van het project.

Aanvullende informatie over de financiële status van het ministerie zelf en waarom leveranciers en werknemers in de zorg niet worden betaald, wenste zij (op navraag vanuit de app – redactie) daarentegen niet te verschaffen.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u liever goede zorg, of een mooi gebouw voor het ministerie?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!