Raghoebarsing : Bitcoin-verhaal is fake

Article – Raghoebarsing : Bitcoin-verhaal is fake

PARAMARIBO, 7 december 2023 – Dit weekend hebben diverse media in Suriname uitgebreid aandacht besteed aan een nieuwe oplichting van president Santokhi.

Leugens

Hij zou, samen met Ramdin, serieus overwegen "bitcoins te gaan mijnen in afgelegen dorpen in het binnenland" en onze nationale munt zelfs willen vervangen door deze digitale variant.

De minister spreekt nu de president en het kabinet tegen

Volgens het Kabinet van de President is hij tot dit inzicht gekomen na een "constructief overleg" met twee Bitcoin-guru's (twee oplichters uit China en België – redactie). Ramdin zou zelfs "zeer veel interesse hebben in deze voor hem nieuwe financiële ontwikkeling".

Investering

Tijdens een recent debat in het parlement over (bankwetten gerelateerd aan) Bitcoin-investeringen, heeft minister Stanley Raghoebarsing echter gemeld dat de geruchten in de media leugens zijn.

Ook de geplande investering van 1 procent van de totale, nationale kasreserve (van de Centrale Bank) in Bitcoin zou niet waar zijn.

Raghoebarsing verwees naar recente mediaberichten en bevestigde dat de Centrale Bank geen kennis heeft van enige Bitcoin.

Waarom zowel Santokhi als Ramdin via hun eigen communicatie dan wel hebben aangegeven de Bitcoin als "de oplossing" te zien, wist de minister niet te melden.

Geen idee

De minister benadrukte de conservatieve benadering van de Centrale Bank in financiële zaken en verzekerde dat er geen plannen zijn om in Bitcoin te investeren.

Hij verklaarde dat alle berichten in de media ongefundeerd waren, leugens en bedoeld om het grote vertrouwen in de regering te schaden.

Raghoebarsing : de media liegt bewust om ons te schaden

Stephen Tsang, lid van De Nationale Assemblée (DNA), bracht tijdens het debat naar voren dat Bitcoin helemaal geen stabiele valuta is, zeer instabiel, grotendeels onbetrouwbaar en vaak in verband wordt gebracht met witwassen en terrorismefinanciering.

Tsang benadrukte verder dat eventuele plannen voor dergelijke investeringen in overleg met het parlement zouden moeten plaatsvinden.

Fraude en corruptie

In Suriname is Bitcoin relatief nog bekend, ondanks het wereldwijde gebruik door hoog-risico investeerders en mensen die via social media anderen hiermee oplichten.

JAN3

Het Chinese technologiebedrijf "JAN3" van Samson Mow probeert hier verandering in te brengen door recentelijk een persconferentie te houden in de Ballroom van hotel Torarica.

Ook heeft president Santokhi de oprichter Samson Mow – die internationaal te boek staat als grove oplichter – op zijn kabinet ontvangen.

De president ging lachend met twee oplichters op de foto

Dit omdat Chandrika de Bitcoin meer bekendheid en vertrouwen wil geven in ons land.

Raghoebarsing : Bitcoin-verhaal is fake

Samson Mow en Ben van Hool
– Kabinet van de President –

Bron : Shanti Biharie / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Speelt er wat, of zegt Raghoebarsing gewoon de waarheid?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!