JusPol : spelletjes en geldgebrek

Article – JusPol : spelletjes en geldgebrek

PARAMARIBO, 1 mei 2024 – Tijdens een recente persconferentie te Nickerie heeft Sharma Lakisharan, directeur van het ministerie van Justitie en Politie, de financiële moeilijkheden van zijn ministerie toegelicht.

Geen geld

Hij stelt dat de problemen volledig voortvloeien uit het betalingsgedrag van het ministerie van Financiën; wegens zowel politiek nepotisme als geldgebrek zou deze niet, veel te laat of zeer onregelmatig uitbetalen.

Spelletjes

Volgens hem speelt politieke manipulatie dus ook een grote rol, wat leidt tot oplopende facturen.

Geruchten gaan dat Chandrika aan "zijn" minister van Financiën de concrete opdracht heeft gegeven om ABOP-minsteries, zoals JusPol, bewust slecht te laten presteren door ze geen middelen te geven.

Lakisharan haalt verder aan dat de brandstofkosten enorm zijn gestegen van de oorspronkelijke SRD 4 miljoen naar wel SRD 14 miljoen.

Geen eten

De maandelijkse kosten voor het voeden van arrestanten, die zijn opgelopen tot SRD 4 miljoen, blijven ook onbetaald.

JusPol zou bewust "gesaboteerd" worden van hogerhand

Ondanks een kleine betaling (nadat een aanvullende begroting was opgesteld – redactie) is het missende bedrag nu overgeheveld naar een totaal nieuw begrotingsjaar.

Lakisharan benadrukte verder dat er regelmatig hulp is ingeroepen van andere ministeries zoals Openbare Werken voor de brandstofvoorziening.

Vanuit het ministerie van Financiën en Planning zou simpelweg geen enkele ondersteuning meer zijn voor niet-VHP ministers.

Lakisharan benadrukte tenslotte wel de goede samenwerking met andere ministeries om de meest dringende behoeften te dekken.

JusPol : spelletjes en geldgebrek

Bureaucratie in Suriname
– veel papieren, weinig geld –

Het grootste probleem lijkt dus vooral bij de president en het MinFin zelf te zitten; die zouden liever niet hebben dat JusPol (van de ABOP – redactie) goed functioneert, met alle (criminele) gevolgen van dien.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou men ministeries expres frustreren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!