Binnenstad Par'bo sluit

Article – Binnenstad Par'bo sluit

PARAMARIBO, 1 mei 2024 – Het feit dat restaurant The Garden in het hartje van Paramaribo van de een op de andere dag haar deuren sluit, is volgens verschillende economen een veeg teken voor wat komen gaat.

Gesloten

In tegenstelling tot wat van hogerhand wordt beweerd, gaat het volgens de ondernemers en financieel experts helemaal niet goed met ons land, neemt de omzet met de maand af en mijden toeristen ons steeds vaker.

The Garden

Restaurant The Garden in Paramaribo, gelegen aan de Kleine Waterstraat, was tot een paar jaar terug geliefd om zijn prachtige locatie, waar lokale en buitenlandse bezoekers genoten van een gezellige eetervaring.

De bekendmaking tot sluiting heeft tot grote teleurstelling geleid bij de kleine klantenkring die nog aanwezig was.

Op sociale media zijn talrijke reacties te lezen, waarin mensen hun herinneringen delen aan de gezellige avonden van weleer en bijzondere gebeurtenissen die zij daar ooit hebben ervaren.

Failliet

Hoewel de eigenaren geen specifieke reden voor de sluiting hebben vermeld, wordt algemeen aangenomen dat financiële problemen een rol spelen.

Deze aanname wordt ondersteund door het feit dat recentelijk ook veel andere eetgelegenheden in de omgeving hun deuren hebben moeten sluiten.

De ene na de andere ondernemer moet gedwongen sluiten

Zo had Dailyfood aan de Flamingostraat vorige week haar laatste verkoopdag, en moest het voorheen populaire De Dijck eind 2023 haar activiteiten definitief staken.

Neerwaartse spiraal

Analisten voorspellen dat deze sluitingen het begin zijn van een bredere trend waarbij meer ondernemingen gedwongen zullen worden om te sluiten.

Men vreest dat de sluiting een voorbode voor meer ellende is

Volgens hun wijst alles erop dat de economische situatie in het land verslechtert, wat de toekomst van nog meer (eet)gelegenheden in het centrum in groot gevaar brengt.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Snapt u dat de ondernemers het lastig hebben?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!