Watermanagers

Article – Watermanagers

PARAMARIBO, 4 mei 2024 – Steeds meer vakbonden, groeperingen en burgers in ons land vragen bij de president om transparantie en verantwoording wat betreft het, in hun ogen, totale wanbeleid door de managers bij verschillende staatsbedrijven.

Auto's en water

De laatste dagen zijn de pijlen van onrust vooral gericht op de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Megaschulden

Onlangs kwam aan het licht dat de regering een schuld van meer dan SRD 17 miljoen heeft openstaan bij SWM en miljoenen bij EBS.

Tegelijk profiteert het management bij beide instanties van luxe auto’s, riante vergoedingen en tal van andere dure privileges.

Voor velen is dan ook de tijd gekomen dat de betrokken autoriteiten, zoals beloofd bij de verkiezingen, eindelijk eens openheid van zaken geven.

Failliet

Volgens diverse economen is het meer dan noodzakelijk om direct maatregelen te treffen om de openstaande rekeningen bij SWM en andere staatsbedrijven te voldoen.

Er moet ook grondig onderzoek worden gedaan naar het financiële beheer en de uitgavenpatronen van het management bij deze bedrijven, vooral met betrekking tot het gebruik van de vele, dure auto’s door topfunctionarissen.

Als bezorgde burgers van Suriname eisen wij actie. We roepen de regering op om verantwoordelijkheid te nemen voor haar handelingen.

De president dient te zorgen dat dergelijke wanpraktijken in de toekomst voorkomen worden.

Het Surinaamse volk verdient een overheid die eerlijk en transparant te werk gaat, zo wordt er gesteld.

Er wordt te veel geld uitgegeven aan randzaken en overigen

Om de staatsbedrijven niet failliet te laten gaan, wordt de regering opgeroepen om onmiddellijk de schulden bij deze bedrijven te betalen en tegelijk een diepgaand onderzoek te starten naar het financiële beheer.

Bron : Anil Gajadien / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moet een watermanager dure auto's rijden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!