"EBS-auto van € 100.000,-"

Article – "EBS-auto van € 100.000,-"

PARAMARIBO, 5 mei 2024 – Raoul Hellings, voormalig voorzitter van de politiebond, beweert dat de CEO van Energiebedrijven Suriname (EBS) een Toyota Prado van US$100.000,- cadeau heeft gekregen.

Koplampen

Niet alleen de opperbaas (CEO) van EBS zou een duur speeltje hebben ontvangen, maar ook de minder bedeelde Chief Technical Officer (CTO); die heeft bijkans € 7.500,– uitgegeven aan wat koplampen en een grill.

De onthullingen komen te midden van recente verhogingen van de stroomtarieven door EBS, en aanwijzingen dat hun stroom "gratis" wordt gebruikt voor het zoeken naar bitcoins.

Kritiek en vragen over de transparantie en het financieel beheer binnen het bedrijf worden hiermee met de dag sterker.

Wan moi wagi
maar a diri

Een flink deel van de bevolking heeft al gesteld dat er een grondig onderzoek naar de activiteiten binnen EBS moet komen.

Klokkenluider

Opmerkelijk is overigens de reactie van Marciano Hellings; hij is niet alleen voorzitter van de EBS-bond, maar ook broer van klokkenluiden Raoul Hellings.

"EBS-auto van € 100.000,-"

Toyota Prado model 2024
– 65.000 tot 100.000 euro –

Die eerst vraagt zich openlijk (op social media – redactie) af hoe zijn eigen broer aan deze informatie is gekomen, aan gezien dat niet de bedoeling lijkt te zijn.

De ontkenning annex vraagstelling van de bondsvoorzitter legt op die manier weer extra druk op EBS om alsnog verantwoording af te leggen over hun vreemde aankoopbeleid.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wat denkt u er van?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!