VHP : 30 zetels!

Article – VHP : 30 zetels!

PARAMARIBO, 11 mei 2024 – De VHP heeft bekend gemaakt minimaal 28 en liever zeker 32 zetels te willen gaan halen bij de volgende verkiezingen in 2025.

Verkiezingen

Het is alweer vier jaar geleden dat de vorige Algemene Vrije en Geheime Verkiezingen plaatsvonden.

Chan : ABOP en PL zijn ongeschikt om het land te redden

De VHP verwierf daarbij – samen met partners – de huidige regeermacht, al lijkt er van die samenwerking nog maar weinig over.

De NPS is uit de coalitie gestapt uit ontevredenheid met het huidige beleid en VHP voorzitter Santokhi heeft aangegeven dat "ABOP en PL niet in staat zijn om het land te redden" (het zijn nog wel de huidige coalitiepartners waarmee hij samen het land bestuurd – redactie).

Goede prestaties

Met slechts een jaar te gaan tot de volgende verkiezingen, blijft de voorzitter en tevens president van ons land vol vertrouwen in zijn eigen prestaties.

Hij streeft ernaar om bij de verkiezingen van 2025 minimaal 28 zetels te behalen. Dit zou de partij volgens Santokhi beter in staat stellen om haar beloofde doelstellingen te verwezenlijken.

VHP : 30 zetels!

Verkiezingen Suriname
– Langeman Produkties –

Santokhi stelt dat de VHP haar plannen na de verkiezingen van 2020 moest aanpassen om een coalitie te kunnen vormen met de ABOP, NPS en PL.


Binnen 100 dagen

Dat het nu dus eigenlijk helemaal niet beter gaat, komt door hun en niet door de VHP. Volgens Santokhi zou alles binnen 100 dagen opgelost kunnen worden, mits de visie van zijn partij was goedgekeurd.

VHP : dat het nu slecht gaat, ligt vooral aan de anderen

Het probleem van de andere partijen was dat deze een eigen visie hadden op de ontwikkelingsrichting van ons land, aldus de president.

Hoewel de NPS vorig jaar uit de coalitie is gestapt, behouden de ABOP en PL, die samen optrekken, nog steeds aanzienlijke invloed op het beleid, wat niet overeenkomt met de professionele en wetenschappelijke standpunten van de VHP.

Desondanks is Santokhi over het algemeen toch heel tevreden met de resultaten die in vier jaar door hem zijn behaald, ook al werkten de andere partijen hem dus feitelijk tegen.

De 20 zetels die de partij in 2020 veroverde, bleken niet voldoende om haar stem helemaal doorslaggevend te laten zijn binnen de regering en dus is er van verbetering niets terecht gekomen.

Bijeenkomst

Tijdens een partijbijeenkomst in Commewijne eerder deze week erkende hij dat er ook fouten zijn gemaakt, maar nam daar zelf niet de verantwoording voor.

Hij (Santokhi – redactie) gaf toe dat zijn maatregelen, met name op het gebied van fiscale en subsidies kwesties, een zware last zijn geweest voor de samenleving, maar beloofde dat hierna alles echter beter gaat worden.

Santokhi : ik ben wel zeer tevreden over mijn eigen prestaties

De sociale en maatschappelijke ontwrichting is een punt van zorg, maar de president belooft dit te compenseren door vanaf 2024 "alles terug te geven aan de samenleving".

Het blijft echter totaal onduidelijk wat deze teruggeefactie dan precies inhoudt, ook wilde hij daar verder niet op antwoorden.

De president belooft beterschap voor de periode na 2025

Analisten gaan er van uit dat de meest zware maatregelen nog moeten worden ingevoerd en dat het er de komende tien tot twintig jaar zeker niet beter op gaat worden.

Bron : Iwan Dompig / Suriname Nieuws


— UW MENING —

30 zetels voor de VHP, realistisch?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!