Bee en Brunswijk over corruptie

Article – Bee en Brunswijk over corruptie

PARAMARIBO, 12 mei 2024 – Sommige wegen zijn ondoorgrondelijk, zo bewijzen vicepresident Brunswijk en parlementsvoorzitter Bee in één en dezelfde week.

Brunswijk, Bordo, Bee

Ronnie Brunswijk wordt door Frankrijk gezocht als internationaal drugscrimineel, maar bedankte enkele dagen terug datzelfde Frankrijk voor "de goede samenwerking om Surinaamse drugscriminelen op te sporen".

Brunswijk : Surinaamse drugscriminelen moeten opgespoord

Tegelijk werd Marinus Bee, via een gesubsidieerd artikel, geportretteerd als persoon die boven alle partijen staat, etisch zou handelen en een strijder tegen corruptie is.

Sting like a bee

Bee werpt zich in eigen land tegelijkertijd nadrukkelijk op als vertegenwoordiger van de ABOP, waar hij dient onder internationaal gezocht drugscrimineel, corrupt goudzoeker, bosvernietiger en voormalig terrorist Brunswijk.

Zelf is hij daarbij ook niet volledig van onbesproken gedrag (nepotisme en het bevoordelen van eigen partijleden vieren intern hoogtij) en betrokken bij frauduleuze zaken in bijvoorbeeld de sportwereld (de tegen alle protocollen in, en dus malafide ontvangen onderscheiding binnen het karate – redactie).

Bokser Muhammad Ali zou zeggen, "float like a butterfly, but sting like a bee!"

Marinus Bee
parlementsvoorzitter

Er werd Bee in het – dankzij subsidium tot stand gekomen – interview op geen enkele manier gevraagd naar zijn eigen verleden, discutabele uitspraken en optredens.

De eventuele invloed van diens criminele partijgenoten (Bordo en Brunswijk – redactie) op het dagelijks functioneren bleef ook onbesproken, evenals het internationaal breed uitgemeten schandaal met de malafide karate-onderscheiding.

Bee en Brunwijk deden onverstoord alsof hun neus bloedde

Het feit dat Marinus werkzaam is – en de journalist van dienst officieel ontving – in het zwaar bekritiseerde en met corruptief handelen tot stand gekomen nieuwe DNA-gebouw werd tevens compleet genegeerd en buiten beschouwing gelaten.

Bij een (wereldwijd) onbelangrijk figuur als Bee kan je dit soort journalistieke dwalingen nog verwachten, maar dat nota bene vicepresident Brunswijk – als voortvluchtig crimineel – de instantie die hem moet opsporen gaat bedanken, is zelfs voor Suriname uniek.

Bee en Brunswijk over corruptie

Interview met Bee
– © Parbode / Keynews.sr –

Drugscriminelen

Tot overmaat van ramp ging vicepresident Ronnie Brunswijk eerder deze week de Franse autoriteiten dus bedanken voor hun "solide samenwerking met Suriname inzake de drugsbestrijding".

Dat hij zelf op de opsporingslijst staat en voor Interpol staatsvijand nummer één is (samen met mensen als Bouterse, Bordo en Hoefdraad – redactie) werd voor het gemak even niet vermeld.

BRAVO!

Brunswijk, gezocht en veroordeeld door Frankrijk wegen zijn betrokkenheid bij drugstransporten, ontving een delegatie uit Frans-Guyana op zijn kantoor.

Daar prees hij de constructieve relaties die de landen delen om Surinaamse drugscriminelen, waaronder hijzelf, op te sporen en te veroordelen.

Kabinet van de vicepresident
Communicatiedienst Suriname

Onze vicepresident benadrukte de noodzaak van gezamenlijke inspanningen om grensoverschrijdende (drugs)criminaliteit aan te pakken.

Ronnie : Surinamers in de drugswereld zijn echte criminelen

Hij uitte zijn spijt over de betrokkenheid van "sommige Surinamers" bij toenemende criminele (drugs)activiteiten langs de oostgrens en drong aan op voortgezette, nauwe banden met Frans-Guyana.

Van Brunswijk is het bekend dat hij de oostgrens met een eigen GPS-systeem in de gaten houdt als hij het gebied (waar hij geboren en getogen is – redactie) bezoekt. Wanneer hij iets te ver de rivier oversteekt, bevindt hij zich immers in Frans water en kan direct worden opgepakt.


Braafste jongetje

Brunswijk waardeerde de flexibiliteit in het beleid omtrent personen– en goederenverkeer tussen de twee landen en bedankte voor de medische diensten die Surinamers ontvangen in Frans-Guyana.

Bee en Brunswijk over corruptie

Brunswijk bedankt
– © Culturu (SR) –

Ondanks strengere controles, blijft de grens een belangrijke toegangspunt voor medische zorg voor velen.

Bee speelde voor de pers het braafste jongetje van de klas

De Surinaamse regering blijft zich, volgens de plaatsvervangend president, inzetten voor het bevorderen van een productieve relatie met Frans-Guyana, en ziet de toekomst met overzeese, Franse departement persoonlijk dan ook zeer positief tegemoet.

Bee en Brunswijk over corruptie

Bee onderscheidt zichzelf
– © Dagblad Suriname –

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten journalisten kritischer worden en blijven doorvragen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!