Docenten : laat Ori luisteren!

Article – Docenten : laat Ori luisteren!

PARAMARIBO, 12 mei 2024 – Meredith Hoogdorp, de ondervoorzitter van het Syndicaat voor Onderwijsgevenden in Suriname, heeft in een interview met GFC Nieuws verklaard dat de onderwijsminister zijn zinloze dreigementen moet stoppen.

Spiegel

Ze geeft aan dat de uitspraak van de minister dat "wie niet wil luisteren, moet voelen" een teken is dat hij zelf ook maar eens moet reflecteren op zijn eigen begrip en luistervaardigheden. Dit in relatie tot zijn positie en de huidige toestand van het onderwijs.

Hoogdorp benadrukt dat de minister moet erkennen waar de leerkrachten staan in hun professionele en persoonlijke leven.

Volgens haar moet de minister zich realiseren dat hij niet alleen met kinderen omgaat, maar met volwassen professionals.

Hoogdorp suggereert dat als de minister meer empathie zou tonen, hij zijn benadering van diverse kwesties zou herzien, vooral die met betrekking tot salarissen, gezondheidszorg en het algemeen welzijn van het onderwijspersoneel.

"Leerkrachten kunnen niet overleven op alleen hun onderwijssalaris," voegt ze toe, een opmerking die de financiële en emotionele strijd benadrukt waar leerkrachten dagelijks mee te maken hebben.

Afsluitend

Hoogdorp sluit af met de boodschap dat de minister zijn dreigementen moet inslikken en zorgvuldig moet nadenken over zijn woorden naar volwassenen toe.

De minister blaast het hele onderwijssysteem van binnen op

Dit gezien het groeiende ongeduld en de frustratie onder het onderwijspersoneel tegenover zijn huidige alles vernietigende beleid.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zal Ori luisteren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!