Schandaal EBS, landelijke staking

Article – Schandaal EBS, landelijke staking

PARAMARIBO, 14 mei 2024 – De vakbond van Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft gisteren besloten het werk landelijk en voor onbepaalde tijd neer te leggen.

Onrust

De gevolgen van deze beslissing zijn nog onbekend. Er heerst momenteel veel onrust in de samenleving door deze aankondiging.

De bondsvoorzitter is ontslagen vanwege zijn onthullingen

De EBS-directie heeft nog niet gereageerd op het besluit van de vakbond.

Iedereen wacht vandaag af hoe deze situatie zich zal ontwikkelen en wat de impact zal zijn op de energievoorziening en de samenleving in zijn geheel.

Het besluit werd gistermiddag genomen tijdens een spoedvergadering van de vakbond, naar aanleiding van het directe ontslag van bondsvoorzitter Marciano Hellings.

De directie beschuldigt bondsvoorzitter Hellings ervan foto's van bedrijfsgevoelige informatie te hebben genomen en deze weer aan zijn tweelingbroer Raoul Hellings te hebben gegeven.

Auto's

Raoul Hellings heeft vervolgens op zijn Facebook een bericht geplaatst waarin hij beweert dat de CEO (Chief Executive Officer – redactie) van EBS een gloednieuwe Toyota Prado – ter waarde van US$ 100.000 – als geschenk heeft aangenomen.

Ook zou uit het fotografisch bewijsmateriaal blijken dat de CTO (Chief Technology Officer – redactie) de grill en de lampen van zijn eigen voertuig voor US$ 6.000 heeft gemodificeerd (op kosten van EBS – redactie).

De top van EBS zou corrupt zijn en zichzelf verrijken

Nadat de vakbondsvoorzitter het vermeend corrupte gedrag van de EBS-top naar buiten heeft gebracht, is hij dus op staande voet ontslagen. Naar aanleiding van dat ontslag hebben de werknemers van EBS nu besloten achter hun voorzitter te gaan staan

Bron : Jolanda Pengel / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Moeten dit soort "cadeaus" kunnen, of steunt u de vakbond?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!