'EBS klaar om corruptie te verdedigen'

Article – 'EBS klaar om corruptie te verdedigen'

PARAMARIBO, 15 mei 2024 – Ondanks het feit dat er duidelijke tekenen zijn van grote vormen van corruptie binnen de EBS, zegt de top van het staatsbedrijf "klaar te zijn een ieder aan te pakken die dit wil onthullen", het eerste ontslag is dan ook reeds gevallen.

Leo Brunswijk

De spanningen bij Energie Bedrijven Suriname (EBS) zijn nog steeds aanwezig na het verlies van vertrouwen in de volledige directie door zowel de vakbond als werknemers.

Kritiek op Brunswijk en diens fraude onthullen is verboden

Omdat duidelijk is geworden dat er wellicht voor miljoenen wordt gefraudeerd, eist de top van het bedrijf nu uit lijfsbehoud het ontslag van hun vakbondsvoorzitter Marciano Hellings.

Nepotisme

Leo Brunswijk, algemeen directeur van EBS en enkel daar gezet omdat hij "de broer van is", houdt vol dat Hellings de gedragsregels heeft geschonden.

Als er corrupt gedrag binnen het bedrijf is, mag dat niet worden doorgegeven en anders resulteert het in "ontslag om dringende redenen".

Blijkbaar is het plegen van fraude op grote schaal zo dringend dat dit de actie vanuit de top legitimeert.

Volgens de regels van de vakbond zou Hellings, nu hij geen werknemer meer is, ook niet langer lid of voorzitter mogen zijn.

Oorlogsverklaring

Brunswijk (Leo, de broer van – redactie) is voorbereid om krachtig en op alle manieren in te grijpen als men onderzoek doet naar zijn vermeende corrupte gedrag, of als de acties van zijn vakbond het staatsbedrijf in problemen brengen.

Zwijgplicht

Een rechterlijke uitspraak vereist dat de werknemers zich hieraan houden, de corruptie niet benoemen en niet mogen twijfelen aan de expertise van Leo.

Als het vonnis niet wordt nageleefd, geldt een dwangsom van SRD 5.000 per dag, met een maximum van SRD 100.000 over een periode van 20 dagen.

Wie eerlijk is en misstanden aan de kaart stelt, moet dus gestraft worden.

Ondanks deze ontwikkelingen heeft de vakbond het werk nog niet hervat, volgens hun is fraude en corruptie niet goed en het ontslag van hun klokkenluider dus niet gerechtvaardigd.

De werknemers zijn de corruptie en intimidatie van Leo beu

Er wordt eerst nog een algemene ledenvergadering gehouden, maar het lijkt erop dat het werk niet zal worden hervat zolang het ontslag van Hellings niet ongedaan is gemaakt.

'EBS klaar om corruptie te verdedigen'

Wan mooi wagi
– Langeman Produkties –

Bron : Jolanda Pengel / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou Chan – als president – hier moeten bemiddelen en ingrijpen?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!