'Ori onbetrouwbaar en liegt'

Article – 'Ori onbetrouwbaar en liegt'

PARAMARIBO, 15 mei 2024 – Minister Henry Ori, belast met Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, heeft in het programma To The Point grove onwaarheden verkondigd, hij liegt en is onbetrouwbaar.

Op reis

Volgens Antonius Pokie, voorzitter van de Organisatie van Bus– en Boothouders in Suriname (OBS), is er een duidelijke besluitenlijst die aangeeft dat de bushouders uiterlijk op de 17de van elke maand uitbetaald zouden moeten worden.

Tijdens de vergadering stond Ori op en ging snel op reis

Dit document is echter niet door minister Ori ondertekend, maar door ad interim-minister Marciano Dasai aangezien Ori opeens op reis moest. Ori zegt echter dat dit fake news is en stelt dat het ministerie puur om hem draait, waarbij overeenkomsten met zijn collega's er niet toe doen.

Buitenland

Op een persconferentie legde Pokie nogmaals uit dat er op 22 januari een overleg plaatsvond met de minister waarbij drie belangrijke punten besproken werden.

Maandelijkse uitbetalingen, brandstofcompensatie (voor januari tot en met april 2023) en een tariefverhoging.

Nog tijdens het overleg vertrok minister Ori hals over kop naar het buitenland, waardoor hij de besluitenlijst zelf niet kon ondertekenen en dit door Dasai is gedaan.

Het duurde vervolgens enkele dagen om de notulen van de vergadering in het programma Word te krijgen, wat blijkbaar lastig is voor de ambtenaren op het ministerie.

Microsoft Word

Nadat het ze dagen later was gelukt om Microsoft Office op te starten bleek Ori nog steeds op "zakenreis" te zijn en kon ook dit definitieve stuk dus niet ondertekenen.

Tijdens de uitzending van To The Point beweerde Ori dat hij zelf helemaal geen document had ondertekend en dat de handtekening van Dasai daarmee dus "niet zo krachtig is als die van hem".

Hij benadrukte dat de regering – en dus zijn ministerie – helemaal geen geld hebben en de afspraken dus niet kunnen nakomen.

Ori : als ik niet teken, dan bestaat het simpelweg niet

Volgens Pokie zijn er echter wel afspraken gemaakt en ondertekend op papier en dus moeten die nagekomen worden.

Hij vermeldt verder dat de uitbetalingen voor januari (direct na het overleg – redactie) nog net op tijd waren, maar dat er vanaf februari weer maandenlange vertragingen optraden, wat leidde tot frustraties onder de bushouders.

Bron : Shanti Biharie / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zouden onze toppers moeten leren delegeren?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!