'EBS pure dictatuur'

Article – 'EBS pure dictatuur'

PARAMARIBO, 15 mei 2024 – De situatie bij EBS – waar klokkenluiders over corruptie op hoog niveau direct worden ontslagen – begint volgens critici steeds meer op een pure dictatuur te lijken, aangevoerd door tiran (Leo) Brunswijk.

Dictator

Critici maken zich dan ook steeds grotere zorgen over de wijze waarop (Leo) Brunswijk, de algemeen directeur zonder geschikte papieren, de scepter zwaait bij het conflict.

Dreiging

Brunswijk dreigt – net als veel ministers uit het dreamteam van Santokhi – met boetes, juridische maatregelen en het afnemen van de (pers)vrijheid van werknemers.

Criticasters hebben sterk het idee dat Brunswijk probeert kritische stemmen binnen de staatsonderneming met intimidatie en dreiging te onderdrukken.

Volgens hen is dit niet de eerste keer dat regering in Suriname probeert mensen met kritiek het zwijgen op te leggen.

"De vrijheid van vakbonden en hun leden om zich kritisch uit te laten en actie te voeren, wordt bedreigd," zegt een criticus.

Leo Brunswijk ontpopt zich als een ware tiran binnen EBS

"Hun (Brunswijk en leden van de regering – redactie) manier van doen roept vragen op over in hoeverre vakbonden nog kunnen opkomen voor werknemersrechten zonder bang te moeten zijn voor vergelding vanuit de top."

Doorgaan

Toch lijken de meeste werknemers nog wel bereid zich uit te spreken tegen de agressieve aanpak en de strijd voor vrije meningsuiting. Veel mensen zijn dan ook van plan het recht op collectieve actie voort te zetten.

"Het is cruciaal dat werknemers en vakbonden vrijuit kunnen spreken zonder vrees voor represailles," voegt een ander toe, "deze situatie hebben we eerder gehad en we kennen allemaal de dramatische afloop."

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Vindt u Leo Brunswijk een geschikte CEO?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!