Ministerie ontvangt presidentieel ministerie

Article – Ministerie ontvangt presidentieel ministerie

PARAMARIBO, 16 mei 2024 – Vorige week vrijdag (10 mei 2024 – redactie) heeft minister Ines Pané van Sociale zaken en Volkshuisvesting het Presidentiële Monitoringsteam ontvangen; een soort presidentieel ministerie.

Eigen ministerie

Waarom de president zijn eigen ministeries opzet om vervolgens de reguliere ministeries te monitoren is niet bekend gemaakt.

De president heeft commissies, teams en eigen ministeries

In principe zouden de ministeries aangestuurd moeten worden vanuit de regering en gecontroleerd door onafhankelijke instellingen zoals de rekenkamer en natuurlijk onze volksvertegenwoordigers die daar een speciaal grondwettelijk mandaat voor hebben.

De presidentiële delegatie (het monitoringsteam – redactie) stond ditmaal in het teken van "de brede welzijn voor mensen met een beperking".

Ministerie

De presidentiële commissie werd op het ministerie van SoZaVo ontvangen in het kader van een constructief werkbezoek.

Samen zal nagegaan worden hoe eventuele knelpunten tot het verleden kunnen behoren en hoe deze duurzaam op te lossen.

Enkele zaken die ter sprake zijn gekomen waren daarbij onder andere;

Er zijn voorstellen gedaan aan het ministerie waarbij het monitoringsteam (het presidentieel ministerie / de presidentiële commissie) samen met de – door het ministerie aangewezen – stakeholders (binnen het ministerie in kwestie – redactie) bijeen gaan komen om alles nog een keer te bespreken.


Teamleden

Het team van de minister bestond uit;

Vanuit het monitoringsteam waren er ook wat mensen aanwezig:

Onduidelijk is wat er exact besproken werd, waarom dit besproken moest worden, wat de rol en het mandaat van het presidentieel team is en wat de uitkomst is van al deze besproken besprekingen.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Hebben we te veel managementlagen of is fijnmazigheid goed?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!