Nurmohamed : 'toch niets gedaan'

Article – Nurmohamed : 'toch niets gedaan'

PARAMARIBO, 18 mei 2024 – Ondanks eerdere beloften dit jaar van Riad Nurmohamed (Openbare Werken) geeft hij nu onder druk toe toch nog niets gedaan te hebben; er is geen geld.

Oude beloften

Enkele maanden terug beloofde Nurmohamed dat alle wateroverlast tot het verleden zou behoren aangezien hij, in tegenstelling tot de vorige regering, wel flink zou investeren en aanpakken.

Nurmohamed : 'toch niets gedaan'

Wateroverlast
– © Culturu TV –

Het eerste volle jaar sinds zijn aantreden (2021 tot 2022 – redactie) zou hij niets gedaan hebben als straf voor elke stem op de NDP, maar vanaf 2023 behoorde zijn strafmaatregel tot het verleden. Tenminste, dat beloofde hij begin 2024.

Wateroverlast

De hevige regenval van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat verschillende straten en wijken onder water zijn komen te staan.

Er bleek geen geld te zijn, en dus is er toch niets gedaan

Desondanks heeft het ministerie van Openbare Werken ook de afgelopen maanden niets gedaan met de geplande onderhoudswerkzaamheden.

Minister Nurmohamed legt uit dat "er geld genoeg is, maar dat hij er nog niet over beschikt".

Dat zou komen door de complexe boekhouding van een groot land als Suriname en dus is het bedrag nog niet vrijgegeven door bureaucratische vertragingen.

Hij benadrukt hiermee dat het allemaal niet zijn schuld is.

"Ik mag mijn hoofd honderd keer slaan, maar de bureaucratie zorgt ervoor dat het geld voor goedkeuringen en aanbestedingen pas over een paar maanden beschikbaar komt."

Nurmohamed : 'toch niets gedaan'

Wateroverlast
– © Culturu TV –

"Ik kan doen wat ik wilt, maar het kan gewoon niet sneller en dus kan ik niets doen," aldus Nurmohamed.

Nieuwe belofte

Riad beloofde dat, het maanden geleden aangekondigde onderhoudsprogramma, binnenkort dan toch echt wel van start zal gaan.

Over enkele maanden gaat er toch echt wel wat gebeuren

Een belangrijk onderdeel van het jarenlange achterstallige onderhoud is het opruimen van de trenzen om het overtollige water sneller af te voeren.

"Feit is wel dat het water tegenwoordig sneller wegtrekt omdat we sinds 2022 zeker al één keer onderhoudswerkzaamheden hebben uitgevoerd in een bepaalde uitstroomgebied," besloot de OW-minister.

Nurmohamed : 'toch niets gedaan'

Wateroverlast
– © Culturu TV –

Daarnaast werkt het ministerie aan plannen om alle bestaande sluizen te vernieuwen of renoveren. Nurmohamed vraagt om geduld, aangezien dit een van de grootste uitdagingen is.

Er is dus helaas nog helemaal niets gedaan, maar de plannen zijn er zeker.

Bron : Ronny Sawirjo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Valt het u tegen, dat er toch niets blijkt gedaan?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!