Ronald Snijders : 'nooit meer SLM'

Article – Ronald Snijders : 'nooit meer SLM'

PARAMARIBO, 18 mei 2024 – De wereldberoemde muzikant Ronald Snijders heeft dit weekend een niet al te beste ervaring opgedaan met onze nationale carrier, de SLM.

Surinam Airways

Snijders, beroepsmusicus, heeft naar eigen zeggen, ernstige problemen ondervonden met zijn terugvlucht naar Nederland via Surinam Airways.

Het vliegtuig zat vol, online inchecken ging niet, niets werkte

Hij doet nu in het nieuws een dringend beroep op de luchtvaartmaatschappij om deze problemen aan te pakken.

Snijders reisde op 26 april naar Suriname met een retourticket van Surinam Airways en zou aanvankelijk op 17 mei terugkeren naar Schiphol.

Echter, op 16 mei ontving hij bericht dat zijn vlucht was uitgesteld naar 18 mei om 7 uur 's ochtends vanwege de verplichte rusttijd voor de bemanning.

Ondanks herhaalde pogingen om online in te checken, lukte dit niet. De inchecktijd op Zanderij (Johan Adolf Pengel Airport) voor de vertraagde vlucht was vastgesteld tussen 2.00 uur en 5.00 uur 's ochtends.

Midden in de nacht reisde Snijders af naar het verre Zanderij

Snijders arriveerde dus netjes midden in de nacht op een donker en grotendeels verlaten luchthaven met alle benodigde reisdocumenten.

Tot zijn grote verbazing werd hem echter door een baliemedewerker meegedeeld dat hij te laat was, de vlucht vol en dat hij niet meer meekon.

100 US$

Ondanks zijn vroege aanwezigheid en juiste documentatie, werd hem een compensatie van 100 Amerikaanse dollars, vervoer naar een hotel en een overnachting in Paramaribo aangeboden.

Hiervoor moest hij wel een document ondertekenen, een kopie van zijn paspoort achterlaten, afstand doen van zijn basisrechten als passagier en zonder enige begeleidende tekst met alles akkoord gaan.

De SLM communiceert niet meer en blijkt zeer onbereikbaar

Na zeer tegenstrijdige informatie van het luchthavenpersoneel lijkt het er nu op dat Snijders pas zondagmorgen (van dit weekend – redactie) kan vertrekken naar Nederland. Tot zijn frustratie heeft hij tot op zaterdag (wederom, van dit weekend – redactie) geen enkele berichtgeving, excuses, contact of instructies ontvangen van Surinam Airways.


Grote gevolgen

Deze vertraging veroorzaakt grote problemen voor Snijders, aangezien hij hierdoor een belangrijke generale repetitie mist voor een wereldoptreden in het beroemde Concertgebouw in Amsterdam.

Hij hoopt dat er zondag geen verdere complicaties optreden en dat hij toch naar zijn huis in Nederland kan terugkeren.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws / beeld (impressie) Langeman


— UW MENING —

Zou u nog vertrouwen hebben in de SLM?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!