De vraag van vandaag : Dom en laf?

Article-question – De vraag van vandaag : Dom en laf?

PARAMARIBO, 20 mei 2024 – De vraag van vandaag is eenvoudig van opzet. Het bestaat uit één vraag en in de reacties kunt u daar antwoord op geven.

Heeft u zelf een leuke vraag? Laat het weten in de comments!

Achtergrond

Alhoewel de verkiezingen "pas" over een jaar gehouden worden, is in ieder geval de VHP al flink bezig met haar gedroomde herverkiezing, waarbij de wens duidelijk is; de absolute macht zonder te hoeven samenwerken.

VHP : nooit meer samenwerken, wel verdeeldheid kweken?

Volgens president Santokhi zijn de huidige coalitiegenoten namelijk "onderontwikkeld en incapabel" om het land te redden en kan alleen de VHP dit doen, vanwege haar kader op internationaal niveau.

Sterker nog; Chan beloofde dat alle problemen binnen 100 dagen zouden zijn opgelost, maar juist door zijn "domme coalitiepartijen" is dat volgens hem mislukt.

Zij zouden hem tegenwerken en een andere visie hebben, want als de VHP het voor het zeggen had, was zijn belofte gewoon uitgekomen – aldus de president.

Minister Nurmohammed doet er vervolgens nog een schepje bovenop en stelt dat men wel moet kiezen voor zijn Oranjepartij, omdat de rest van de coaliteit "lafhartig zou wegrennen" van problemen.

Uiteindelijk zal men het toch met elkaar moeten doen

Op dit moment zorgen dit soort uitspraken vooral voor verdeelheid, wantrouwen en onderling wantrouwen binnen de regering, wat de ontwikkeling van Suriname niet ten goede komt.

Behalve als de VHP in 2025 inderdaad de absolute meererheid van zetels haalt, is men uiteindelijk toch weer "veroordeeld" tot de "laffe en domme" partners waarmee nu ook samengewerkt zou moeten worden.

Verantwoording

De uitspraken zijn afkomstig van de VHP-toppers zelf en afgelopen week gedaan in aanloop naar de verkiezingen.

Deze app parafraseert hun uitlatingen en stelt daar vervolgens vragen over zonder zelf gelieerd te zijn aan een partij.

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Welke partij is volgens u niet dom en laf?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!