Verkiezingsdatum onbekend

Article – Verkiezingsdatum onbekend

PARAMARIBO, 20 mei 2024 – In aanloop naar de verkiezingen van 2025 zijn de politieke partijen in Suriname al actief in al onze districten en ressorten.

Verkiezingen

Raoul Hellings, die onlangs is toegetreden tot de Nationale Partij Suriname (NPS), heeft in het actualiteitenprogramma Interactief aangegeven dat er nog steeds geen zicht is op een definitieve verkiezingsdatum.

Volgens Hellings is de informatiestroom vanuit de overheid erg slecht.

Hij benadrukt dat de manier van stemmen nog onduidelijk is en dat er problemen zijn met de ter inzagelegging van de kiezerslijsten.

"Vooral als we letten op de manier hoe er deze keer gestemd zal worden. Er is ook nog steeds een issue met de terinzagelegging van de kiezerslijsten," aldus de oud-voorzitter van de Surinaamse politiebond op zaterdag 19 mei.

Fraude

Hellings bekritiseert de reactie van de overheid op vragen over de verkiezingen. Hij wijst op geruchten over mogelijke verkiezingsfraude en het intrekken van kiezerslijsten zonder uitleg.

Verkiezingsdatum onbekend

Verkiezingen Suriname
– onbekend wanneer –

"Er is niemand die reageert om de samenleving gerust te stellen," voegt hij eraan toe. Voor Hellings is het cruciaal dat de organisatie van de verkiezingen soepel verloopt.

De regering communiceert niet meer en zwijgt over alles

Hij uit zijn bezorgdheid over de huidige situatie en wijst erop dat vorige regeringen beter voorbereid waren.


Niets aan de hand

President Chan Santokhi heeft eerder verklaard dat de verkiezingen normaal zullen plaatsvinden.

Santokhi is al weken niet in het parlement gesignaleerd

Hellings vindt echter dat Santokhi als staatshoofd in het parlement moet spreken over de verkiezingen in plaats van als voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP).

De voorbereidingen voor de verkiezingen zouden volgens Hellings al als een geoliede machine moeten lopen. Hij benadrukt dat dit in voorgaande jaren wel het geval was.

25 mei '25

Er is wel een "voorstel voor een voorlopige verkiezingskalender", waaruit blijkt dat de officiële ter inzagelegging van de kiezerslijsten gepland staat van 14 januari tot en met 12 februari 2025, met de stemdag op maandag 25 mei.

Chan praat als VHP'er over de verkiezing, niet als president

Deze data staan echter al jaren vast zonder officiële bevestiging of dat er ooit verder naar is gekeken, laat staan inhoudelijk iets mee gedaan.

Bron : Iwan Dompig / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Bent u bang voor verkiezingsfraude?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!