Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

Article – Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

PARAMARIBO, 23 mei 2024 – President Chandrikapersad Santokhi heeft belooft dat bepaalde gebieden (zonder te benoemen welke – redactie) binnen een jaar over meer sportfaciliteiten zullen gaan beschikken.

Overwoekerd

Veel bestaande sportvelden zouden zijn verwaarloosd, onveilig geworden, overwoekerd en kapot. Volgens hem moet deze situatie binnen enkele maanden – voor mei 2025 – tot het verleden behoren.

Er moeten 50 nieuwe sportvelden in het land komen

Begin deze week riep het staatshoofd vanwege de nieuwe beloften dan ook enkele commissies bijeen om zijn plannen te bespreken.

Hierbij waren – naast de reguliere commissieleden – tevens aanwezig;

President Santokhi moedigde de verantwoordelijken voor het sportbeleid aan om actief te beginnen met het opzetten en uitvoeren van sportprojecten in verschillende districten.

Mei 2025

Hij benadrukte dat rond mei 2025 de resultaten zichtbaar moeten zijn en legde de nadruk op een helder, eerlijk en transparant beleid – zoals hij altijd zou hebben gevoerd de afgelopen vier jaren.

In het verleden ontbraken de financiële middelen om de sportbehoeften aan te pakken, maar dat kwam vanwege de situatie rond de vorige regering.

Volgens het staatshoofd zijn zijn er nu wel verschillende fondsen beschikbaar gesteld dankzij de huidige regering.

Een reportage (gemaakt door Culturu TV) van enkele weken terug in Paramaribo-Zuid (Flora A / B project – redactie) toonde beelden van een gevaarlijk en mensonwaardig sportterrein.

Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

Sosis / kinderverblijf
– kapotte kleedkamers –

Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

Wachtruimte
– ...of een kantine? –

Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

Sosis / speelveld
– urinoir met schimmels / algen –

Chan belooft : 'sportvelden aangepakt'

Willebrod Axwijk sportcentrum
– ingestorte omheining –

Het complex (Sosis / Willebrod Axwijk – redactie) zou tussen 2010 en 2020 nog onderhouden zijn geweest door de toenmalige regering, maar daarna flink verwaarloosd – zo bleek tenminste uit de beelden en interviews.

Fake news?

De reportage toonde de situatie van Sosis aan in beeld en geluid, maar volgens de huidige regering was dat blijkbaar fake news.

Waarom het sportcomplex dan nu, in aanloop naar de verkiezingen, opeens wel wordt opgeknapt als het eigenlijk dus helemaal niet kapot zou zijn, werd niet beantwoord.

De verwaarlozing is 'fake news', maar wordt wel aangepakt

Staatsolie meldde vervolgens dat ze – in opdracht van de regering – middelen vrij hebben gemaakt om de ambitie van de president nog voor mei 2025 te realiseren.

Nieuwe commissie

De presidentiële sportcommissie heeft dan ook niet stilgezeten en meer dan vijftig projecten uitgedacht.

Welke dat exact zijn en of daar wel genoeg budget voor is, werd niet duidelijk in het persbericht van de Communicatiedienst Suriname.

Sportcommissie

De commissieleden zullen binnenkort weer samenkomen om een aantal projecten te prioriteren.

Hierbij wordt vooral gekeken naar het "gewenste effect" op de samenleving.

Of dit een fysiek gezondheidseffect zou moeten zijn, geestelijk of toch meer binnen de politieke hoek werd ook niet vermeld.

Volgende week vindt er een nieuwe vervolgbijeenkomst plaats waarin de eerste richtlijnen nog verder worden uitgewerkt.

Chan : 'ik beloof dat voor mei 2025 alles opgeleverd wordt'

De president sloot zijn belofte nogmaals af met de melding dat het geheel voor mei 2025 zichtbaar moet zijn en het volk daarmee de vruchten kan plukken van zijn harde werk en inzet.

Beelden

Om misverstanden te voorkomen, of geruchten over fake news; de foto's bij dit artikel zijn afkomstig van Culturu TV, eerder deze maand.

De illustratie (bovenaan) het artikel is een "artist impression" op basis van het artikel, gemaakt door Langeman Produkties.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Sport u (genoeg)?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!