Toch geen geld voor onderwijs

Article – Toch geen geld voor onderwijs

PARAMARIBO, 23 mei 2024 – De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft gisteren haar serieuze bezorgdheid geuit over de voortdurende salarisachterstanden en grote, onzekere aanstellingen van de docenten.

Ontslagen

Volgens voorzitter René Bilkerdijk lijkt het er op dat veel leraren eind mei alweer (of nog steeds – redactie) geen salaris zullen ontvangen.

De BLTO wijst tegelijk ook naar het ontslag van zeer bekwame, integere en goed functionerende stafleden door minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Dit zou grotendeels voortkomen uit rancune en veroorzaakt het bestaande probleem met de dag.

Er wordt niet betaald, integere mensen worden ontslagen

De vervangers van deze ontslagen leden blijken vervolgens helemaal niet in staat het werk uit te voeren en hebben geen inhoudelijke kennis van zaken, wat heeft geleid tot een nog meer penibele situatie dan deze al was.

Geen loon

Bilkerdijk roept de overheid dan ook op om snel een oplossing te vinden en de getroffen leraren financieel te compenseren met het uitbetalen van het maandelijkse salaris.

Bureaucratie

Daarnaast verzet de bond zich tegen het besluit om bevoegde en bekwame docenten in het beroepsonderwijs pas na vijf zeer langdurige, tijdrovende en bureaucratische evaluaties een (vaste) aanstelling te geven.

De BLTO vindt dat elke docent recht heeft op een vast, maandelijks salaris en overweegt verdere stappen te ondernemen.

Tenslotte wachten dus veel docenten nog steeds op betaling voor hun werk als kruiscorrector, opsteller of vaststeller, wat bijdraagt aan nog meer onrust binnen de gehele sector.

Bron : Jolanda Pengel / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Is het onderwijs van nu nog vergelijkbaar met dat van vroeger?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!