🌎 Wateroverlast Nederland

Article – 🌎 Wateroverlast Nederland

PARAMARIBO, 25 mei 2024 – Niet alleen Suriname heeft te maken met ondergelopen straten na heftige regenval, ook Nederland kampt er momenteel mee.

Limburg

Bepaalde delen in het zuiden van Nederland (de provincies Brabant en Limburg – redactie) hebben de vanacht veel regenwater moeten verwerken, met als gevolg dat sommige straten zijn ondergelopen.

Veel hulpdiensten hebben de hele nacht doorgewerkt

De Nederlandse overheid / regering / gemeente (het systeem is daar fijnmaziger dan bij ons – redactie) is wel direct in actie gekomen, zodat de ellende binnen 24 uur opgelost moet zijn.

Zo is er in een paar uur tijd een volledige (nood-)dijk gebouwd en zijn er in allerijl extra pompsystemen geplaatst en ingeschakeld.

Nooddijk

De afgelopen nacht leidde hevige regenval op verschillende plaatsen in Nederland tot ernstige wateroverlast.

In het holst van de nacht werd een complete dijk gebouwd

In Noord-Brabant kregen inwoners het advies om maatregelen te nemen om de overlast te beperken, terwijl in het Limburgse Roermond midden in de nacht een nooddijk werd aangelegd vanwege het stijgende waterpeil.

De brandweer en betrokken gemeenten werkten hard om de situatie onder controle te krijgen. Rioleringspompen draaiden op volle toeren om het water zo snel mogelijk weg te pompen.

In de plaats Kruisland, onderdeel van de gemeente Steenbergen, werden sommige doorgangswegen tijdelijk afgesloten.

Enkele uren later was de weg door gezamenlijke inspanning echter weer goed begaanbaar, meldde de gemeente.

In Roermond werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een nooddijk van ongeveer 150 meter aangelegd bij een appartementencomplex om te voorkomen dat de regenval tot overlast zou leiden.

🌎 Wateroverlast Nederland

A watra e kon
– en het is ook alweer weg –

De maatregel werd getroffen vanwege het sterk gestegen waterpeil en zorgde er direct voor dat het water niet verder kon stromen.

Code geel

Vrijdagavond was er in een groot deel van Nederland code geel van kracht vanwege langdurige regen en onweer.

Code geel staat voor een "lastige, maar oplosbare situatie"

De hevige regenval van afgelopen nacht zorgde voor veel uitdagingen, maar dankzij de inspanningen van de hulpdiensten en gemeenten is het ergste inmiddels voorbij.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws / beeld (impressie) Langeman


— UW MENING —

Wat vindt u van de situatie – na regenval – in ons land?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!