De vraag van vandaag : De visie van Chan?

Article-question – De vraag van vandaag : De visie van Chan?

PARAMARIBO, 25 mei 2024 – De vraag van vandaag is eenvoudig van opzet. Het bestaat uit één vraag en in de reacties kunt u daar antwoord op geven.

Heeft u zelf een leuke vraag? Laat het weten in de comments!

Achtergrond

President Chandrika heeft gezegd dat mensen met (te) grote kritiek op hem als persoon in het bijzonder en op zijn beleid in het algemeen "gewoon moeten kunnen worden opgesloten" (de zogeheten en volgens sommigen verouderde "muilkorfwetten" van ons land – redactie).

Chan : het ging niet om drie, maar slechts een miljoen SRD

Tegelijk vindt hij het wel acceptabel dat er (door partijgenoten) veel geld is uitgegeven aan een "dankdienst" om hem als persoon en president te eren, in verband met zijn verjaardag.

Gang van zaken

Vooraf was er binnen de DNA toestemming gevraagd om ruim een miljoen SRD uit te geven, wat ook gedaan is.

Later bleek – volgens de president – dat er geen toestemming nodig was, omdat hij alles uit eigen zak had betaald (en het dus een privékwestie zou zijn – redactie).

Waarom er vooraf dan toch om toestemming is gevraagd binnen het parlement (dat gaat over de staatskosten – redactie), wenste hij niet te beantwoorden.

Volgens een klokkenluider gaat het om drie miljoen, volgens Santokhi dus slechts om (ruim) een miljoen SRD. Dat is in ogen van de president niet veel geld, omdat hij tienduizend mensen had uitgenodigd op zijn eigen verjaardag.

In de woorden van onze president heb je nu eenmaal (als president zijnde – redactie) privileges waar niemand aan mag twijfelen of tornen. Het geven van grote feesten horen daar gewoon bij, aldus een officiële verklaring.

Chan : kritiek is strafbaar, mijzelf eren mag echter wel

Omdat de klokkenluider – volgens Chan – verkeerde cijfers heeft geopenbaard, dient deze nu dus te worden vervolgd. Het privé juridisch team van de president zit al bovenop de zaak in kwestie en kijkt of er arrestaties moeten volgen.


De vraag

Sommige Surinamers geven hem (president Santokhi – redactie) gelijk in alles dat hij zegt "want volgens hun was de NDP net zo slecht".

Anderen stellen juist dat "we op deze manier nooit verder komen en een keer moeten stoppen met het gedrag dat (ook) Santokhi nu toont".

Verantwoording

Voor de leesbaarheid zijn sommige uitspraken en meningen van de betrokkenen geparafraseerd.

Suriname Nieuws
gratis app

Bron : Suriname Nieuws


— UW MENING —

Hoe staat u tegenover de mening van onze president?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!