Chan : 'mensen zien niet in hoe goed ik ben'

Article – Chan : 'mensen zien niet in hoe goed ik ben'

PARAMARIBO, 26 mei 2024 – President Chan Santokhi benadrukte tijdens een persconferentie eind vorige week dat zijn regering zeer goed bezig is.

Offers

Hij erkende dat zijn fundamentele hervormingen en maatregelen pijnlijk waren, maar noodzakelijk voor de toekomst en rijkdom van ons allemaal.

'Wij brengen nu jarenlang offers voor al onze kleinkinderen'

"De offers worden gebracht voor onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die hier na ons zullen komen," zei Santokhi.

Schulden

De afbetaling van veel nieuwe schulden zijn uitgesteld tot na 2025 en bijna alle bestaande schulden zijn dusdanig verzet dat deze pas tegen 2050 volledig zijn afgelost.

Ook is het grootste deel van onze toekomstige, eventuele, olieopbrengsten als borg ondergebracht bij de internationale schuldeisers.

De meest positieve prognoses voorspellen dan ook dat Suriname tegen 2035 of 2040 wel iets meer lucht gaat krijgen.

De president maakte duidelijk dat zijn regering niet de verantwoordelijkheid van zich afschuift (zoals de NDP in zijn visie wel deed – redactie) en ook niet de problemen naar voren schuift.

Santokhi : het was zwaar, maar dat is de schuld van de NDP

Volgens Santokhi zal uiteindelijk iedereen de voordelen van de harde maatregelen inzien, maar zien velen nu niet in hoe goed zijn beleid eigenlijk is.

VES

Santokhi uitte ook zijn mening over de kritiek van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES).

Hoewel hij aangaf open te staan voor kritiek, vindt hij het absurd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de huidige crisis, nu beweren dat zij het beter kunnen doen. Daarom vindt hij dat mensen of partijen met kritiek opgesloten moeten kunnen worden.

"Ik ben een sterke leider en weet hoe geliefd ik ben onder zowel het volk als de partij, maar als mensen kritiek leveren moeten ze hun grenzen kennen."

"Zij (binnen deze context de VES en de vorige regering – redactie) hebben met hun beleid en zogenaamde inzichten gezorgd voor verarming van het volk en een instabiele economie," aldus Santokhi.

'Ooit zal men zien hoe goed mijn huidige beleid is geweest'

Hij benadrukte dat zijn regering doorgaat met het stabiliseren van de economie en het herschikkingsprogramma.

Bron : Casey Landveld / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Wanneer denkt u dat de betere tijd aanbreken?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!