Vermeend nepotisme bij arrestantenvoeding

Article – Vermeend nepotisme bij arrestantenvoeding

PARAMARIBO, 27 mei 2024 – Edgar Sampie, lid van De Nationale Assemblee (DNA) en vertegenwoordiger van de politieke partij ABOP/PL, heeft zijn zorgen geuit over de ongelijke behandeling van ondernemers die verantwoordelijk zijn voor de levering van arrestantenvoeding.

Nepotisme

Tijdens een recente behandeling van de Aanbestedingswet benadrukte hij dat het onacceptabel is dat slechts één van de zeven betrokken bedrijven maandelijks tijdig wordt betaald.

Op papier is de regering verplicht meerdere bedrijven te vragen om het voedsel te leveren.

Op die manier moet voorkomen worden dat één partij zijn eigen prijzen gaat bepalen en misbruik kan maken van een monopoliepositie.

Deze vorm van openbare aanbesteding is al ingesteld tijdens de vorige regering.

Sampie merkte echter op dat alle zeven bedrijven hun werk naar volledig behoren uitvoeren, maar dat alleen het bevoorrechte bedrijf wordt betaald. Niet geheel toevallig is dit bedrijf via bevriende ondernemers gelieerd aan een regeringspartij.

Corruptie

Hij beschreef deze situatie als een vorm van nepotisme en wellicht zelfs corruptie. Daarom riep hij op tot gelijke behandeling van alle ondernemers.

Een ondernemer wordt bevoorrecht ten koste van anderen

Volgens Sampie lijkt deze ongelijke behandeling bewust uitgevoerd om de andere ondernemers te ontmoedigen, zodat uiteindelijk alleen het bevoorrechte bedrijf overblijft en er op die manier toch aan de wet– en regelgeving is gedaan.

De overige bedrijven hebben aangegeven dat zij overwegen om te gaan protesteren of zelfs stoppen als ze helemaal niet, of te laat blijven worden uitbetaald.

Vermeend nepotisme bij arrestantenvoeding

Arrestantenvoeding
– Langeman Produkties –

Sampie riep de minister van Financiën en Planning op om uitleg te geven over de reden waarom slechts één ondernemer wel netjes wordt betaald. Het ministerie heeft nog niet geantwoord.

Bron : Dian Rahardjo-Widodo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Zou er een onderzoek ingesteld moeten worden?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!