Nieuwe leningen tegen wateroverlast

Article – Nieuwe leningen tegen wateroverlast

PARAMARIBO, 28 mei 2024 – Om de waterhuishouding van de stad te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) middels een aantal nieuwe leningen aan de rehabilitatie van onze ontwateringssystemen.

Renovatie

Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe pompen geïnstalleerd in het pompgemaal Drambrandersgracht.

Tijdens een veldbezoek op 27 mei 2024 benadrukte minister Riad Nurmohamed het belang van een "duurzame aanpak van de ontwateringsproblemen die het land (vanwege de vorige regering) al jarenlang teisteren".

Nurmohammed : de vorige regering deed niets, wij wel

Het pompgemaal Drambrandersgracht, een cruciaal ontwateringssysteem in Paramaribo, wordt volledig gerenoveerd en uitgerust met krachtige nieuwe pompen.

Voor het eerst sinds het aantreden van de vorige regering worden er nu drie nieuwe pompen met hoge capaciteit geïnstalleerd.

We baggeren alle kanalen uit en vernieuwen het gehele systeem.

De kosten die hiermee gepaard gaan, worden grotendeels betaald uit nieuw aangegane schulden.

Het gemaal is verantwoordelijk voor de ontwatering van gebieden zoals het Academisch Ziekenhuis en de omgeving van Albergastraat tot Welgelegen.


Verkiezingen

De werkzaamheden zijn enkele maanden terug begonnen en worden naar verwachting nog voor de verkiezingen in 2025 afgerond.

De financiering voor het project wordt grotendeels gerealiseerd via financiële constructies bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank.

Als de VHP wordt herkozen, komen er nog meer pompen

In 2024 – 2025 staan ongeveer tien pompgemalen op de planning voor rehabilitatie, met nog meer in de daaropvolgende jaren. De eerste moeten dus vlak voor de verkiezingen worden opgeleverd en de rest daarna, mits de VHP weer de macht krijgt.

Schuldenlast

Minister Nurmohamed benadrukte dat ontwatering een hoge prioriteit heeft voor deze regering, in tegenstelling tot de vorige regering.

De internationale financiering (afgesloten schulden / leningen – redactie) is volgens de bewindsman cruciaal voor het succes van deze regering.

Door de samenwerking met landen als Japan en geldverleners zoals de IDB en de Wereldbank, kan Suriname alsnog de benodigde middelen verkrijgen.

Hoe de schuld moet worden afbetaald, wanneer en tegen welke voorwaarden is niet bekend gemaakt.

Bron : Liesbeth Kartowikromo / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Kijkt u uit naar droge voeten?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!