Wateroverlast verwacht

Article – Wateroverlast verwacht

PARAMARIBO, 1 juni 2024 – De aanhoudende regenval in Paramaribo en omliggende districten veroorzaakt nu al ernstige overlast voor haar bewoners.

Alen e kon

De overvloedige regenval heeft al geleid tot talrijke ondergelopen straten in Paramaribo en omliggende gebieden.

Voorspelling

Meteorologen voorspellen dat de komende week veelvuldig regen wordt verwacht in de hoofdstad, met veel bewolkte dagen en hoge kans op neerslag.

Overdag schommelen de temperaturen rond de 32 graden Celsius, terwijl 's nachts de temperatuur rond de 24 graden Celsius blijft.

De oostenwind is zwak, met een windkracht van 2.

De slechte afwatering verergert de situatie, waardoor veel bewoners kampen met extreme wateroverlast. Vanuit verschillende wijken komen meldingen binnen van ernstige problemen door het overtollige regenwater.

Actie vereist

De overheid blijkt volgens velen niet in staat te zijn om het overtollige regenwater adequaat af te voeren, wat leidt tot groeiende frustratie onder de bevolking. Veel inwoners uiten hun zorgen over de situatie en vragen om dringende maatregelen om verdere schade en ongemakken te voorkomen.

De komende week belooft uitdagend te worden voor de inwoners van Suriname, die zich zullen moeten aanpassen aan de constante regenval en de daarmee gepaard gaande problemen.

Geen enkele regering weet de wateroverlast te temperen

Onze autoriteiten worden dan ook elk jaar weer aangespoord om snel te handelen en duurzame oplossingen te vinden voor de afwateringsproblemen die Suriname blijven teisteren.

Wateroverlast verwacht

Wateroverlast
– Langeman Produkties –

De situatie vraagt feitelijk om een doortastende aanpak om de leefomstandigheden van de bevolking te verbeteren en dus toekomstige overlast te voorkomen.

Bron : Shanti Biharie / Suriname Nieuws


— UW MENING —

Heeft u al last van water?


Wilt u reageren op de vraag?

Lees verder in de gratis app!